http://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/158_Slobodni-mesta_2015_2016-II rok.pdf @mims-89 знам дека прашуваше во некоја од темите за уписите кога се, па да не ги испуштиш те означив
Вака,заборавив да ја симнам пријавата од студентски и сега од сите документи само уште тоа ми фали. Некои викаат дека требало на некој меил да пишеме и ќе ја прателе Ако некој знае на кој меил и каде точно нека ми пише. Јас имав примерок од другарка ми ,сакав да го пополнам со мои податоци ,но името нејзино горе не се менува нели,уште тоа си стои :/
zasto tie sto se prijavija na prv rok pisuva deka profilot e izbrisan? t.e. deka site profili se izbrisani i sea treba pak od pocetok da se registriram?
Мислам дека не треба поради тоа што сега треба да се регистрираат тие што ќе се запишуваат на втор уписен рок.
Потсетуваме дека најпрво треба да отворите кориснички профил следeјќи го линкот „Регистрирај се“, дури и ако сте се регистрирале во првиот уписен рок, бидејќи корисничките имиња ќе бидат избришани da no, zasto pisuva ova?koga ke treba pak da se registriram posle 3 upisen rok? ili?
Можеби прашањево не е за овде но не можев да најдам друга погодна тема за да го поставам. За запишување на IX семестар кои уплатници се потребни? Од кога до кога е уписот? На веб страната нема ништо сеуште.. Ако некоја што е студент на архитектура знае, нека ми одговори секако ))
Затоа што тоа е за оние кои се регистрирале а НЕ биле примени на прв уписен рок. Истите тие треба од почеток да се регистрираат за уписи во втор уписен рок. Таа страна е за уписи само, ние сме примени и запишани- веќе се водиме како студенти и не ти треба регистрирање таму и да чепкаш . Коа на страна на факсот ќе ти објават дека ви се генерирани профилите и можете да се најавите во нивниот систем или ќе ви пратат меил- тогаш се најавувате на страната на факсот како студенти или преку iknow.ukim.mk. Оваа страна е само за студенти и вработени, а upisi,ukim.mk е само за пријавување за упис.
Ме збунивте сеа со ова пријавувањево, реков нешто да не сум утнала. Иначе да, @srcence1607 е во право. Не чепкајте ништо и чекајте на страната на факултетот да дадат соопштени што и како да правиме понатака. Мене уште ми нема стигнато меил, се надевам не сум единствена..
Na mene ova mi go imaat prateno na mail Сите студенти запишани во прва студиска година (бруцоши) треба да извршат и електронско запишување на зимскиот семестар во учебната 2015/2016 год. во iKnow системот во периодот од 03.09 до 10.09.2015 E sega ne mi e jasno kako da se najavam koga site profili od prv upisen se izbrisani.Pomos nekoj! :/
Срце јас не бев примена и пробав поново да се пријавам кога ќе го пишам матичниот не го прима и пишува дека со тој матичен се има пријавено...
Епа тоа не знам, јас тоа го пишав за оние што се примени и запишани а пробуваат пак да се пријавуваат таму, да не пробуваат за џабе пошто не е за нас тоа. За ова стварно не знам. Види со другите тука што не ги примиле. Не знам како функционира втор уписен рок.