Ова го најдов на кајгана форумот: " ах и баталете чекање теми во 2,3 ноќе пред полагање. Секој ќе лаже и измислува дека има нешто, ќе останете ненаспани и ништо не правите. Најдобронамерен совет. "
Значи треба да се анализираат 2 лика од 2 различни дела. Најслични и најмногу можи да се споредат Ахил и Гилгамеш. А Антигона нема да ја има ја нема ни во испитните програми
Ние Антигона сега, во 4та ја работевме зашто ја ставиле во програма, инаку никој ја нема работено. Јас уште поетиве неколку, и да пролистам за романиве и завршив, па да се фрлам на пишување на есејов.
егзистенцијализам и старогрчка литература од 2 ра година гиманазија и 2 лика да се споредат од 2 те теми сестра ми утре полага така да знам .
Матурантки дали ќе има за Процес ?? Го вметнале во испитна програма, читан ми е ама сепак Кафка е доста комплексен писател. Кажете ми ваше мислење совет, од професор било што ....
Ако ни падне за Процес најверојатно ќе биде извадок, најчесто прашањата се од извадокот а чим си го прочитала делото нема за што да се плашиш.
A во Процес На Јозеф за што му се суди или така само го викаат во судницата??? Јас тоа неможам да го сфатам