Бизнис ако има некој/а што полага, од каде го повторувате материјалот? Ја прелистав темава, за лани видов дека некој прирачник се спомнува
Дали во formal и informal letters можеме да ставиме рендом адреси, некои ,колку да го пополнат местото што е за адреса...?
Јас полагам историја ама интерно..Има датум објавено за историја или слабо? Знам дека тие се полагаат од 16-30 јуни ама уште не знам точно кој ден...
И јас катастрофа, текстот и писмото мислам дека ми се океј и оној текстот со претприемачот а другото за ништо не сум сигурна. Насловите мислам дека ми се во ред освен едно не сум сигурна а подредувањето мислев точни ми се ама сеа другарките други имат и не знам ама 4тата вежба може и скроз да ми е згрешена оти стварно беа глупи.
И кај нас иста приказна... А четвртата вежба не е ни за дискусија. Да им ја дадеме на тие од министерство можи ке знат да ја решат.
Да ве прашам нешто во врска со интерните полагања, дали е исто со кодови како и кај екстерните или пак нормално се потпишуваш со име и презиме?
ЈАс полагам,ги имаш тестовите на матура страната,нас професорката ни издиктира од сите лекции и теми што е најважно и ни рече тоа да го учиме,ама кога отворив тестовите имаше многу прашања чии одговор ги немавте запишано,така да сепак мора да читнеш од лекциите,најмногу го даваат она со црни букви што го пишува,мисли обавезно на филозофите и нивните дела,кој што напишал,есеј отсекогаш се пишувало,се пишува на слободна тема,обично даваат извадок од некој филозоф и имаш прашања и упатства како да го напишеш есејот,не е тешко,треба само многу мисли да внесуваш од филозофите,тоа најмногу се вреднувало,како што ми кажа мене професорката