Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    како може да е дијалог лелел..страшнооо...
    а англиски колку се сеќавам имам околу десетина грешки, дај боже погрешно да се сеќавам...но се надевам дека сепак ке поминам..тоа се 60 поени и некој поен од есејот...
    што мислите вие ??

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Ај некој нека се сожали на моите диоптерски очи и ми прати линк од конечните резултати ??? Не гледам никаде на странава :tmi:

3. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    http://www.matura.gov.mk/documents.aspx ... dtQQpiV3o=

poveli :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не ми е јасно зошто толку се замарате кога и така веќе ништо не можете да смените :wasntme:

5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Е фала.

Англиски имам 4 или 5 грешки, тоа првата вежба со сигурност не ми е АБЦ, туку или БАЦ или ЦАБ, значи таму 3. Едното не се сеќавам како го пишав, ама мислам дека не ми е така како во клучот. И тоа Стик ту д фактс не знам дали го напишав така. Па добро, не е толку катастрофална работава. :D

ОУ мај факинг гад, македонски само две грешни ?! :o ОУ МАЈ ГАД; ако не прерипав некое, ако не превидов некое прашање.... ОУ мај гад, македонски подобро од англиски сум поминала. Е сега уште есејот да им се бендиса. :D

Уфффф, ќе повратам од возбуда. :rofl: :rofl:

Другачке Карина, ако немаше стипендија сега и ти ќе припаѓаше. :fubar: :D

ЕДИТ : Реков ја прерипав нешто. :!: Имено, кај Горио, имав напишано Роман, односно реалистичен сеемен или така нешто. Не знам колку би го прифатиле тоа како точно. Можда пола поенче ?? Уатевер. И со 3 грешки сум пресреќна. :D

6. Little-one

Little-one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    79
    Англиски само 2 грешки, еве нека се и 3 ако нешто сум скокнала :D
    Македонски 2 грешки имам сигурно, сега се консултирав со професоркава моја ме убеди дека е реторско прашање и монолог, така да стварно не знам.
    Ако не се така имам 4 грешки.

Се на се, задоволна сум многу

7. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Македонски 5-6 грешки а Математика едвај се сеќавам што сум решила :?: - многу касно го објавија клучот :^)

8. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    885
    Тоа и им е целта да помини повеќе време за да заборавиме што сме напишале и псоле да бараме приговори.
    Како и да е ако се земат за точни реторско прашање и монолог тогаш ќе имам 3 грешни ако не 5 ај наздравје!!!

9. Cat..Kitty

Cat..Kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    10
    Македонски 4 сигурни и за две не се сечавам мислам дека ми се грешни значи 6 грешни (се надевам на слаба 4ка , 3ка стварно ке ми ја зезне работата) а англиски 2 грешки ама па затоа уште половина од оцената зависи од текстовите.. како и да е англиски задоволна сум, македонски испадна од оние ретардираните прашања сум утнала.. тоа е

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Баш обратно, ама сепак зависи од смерот. На некои од смеровите на електро ќе биде екстремно тешко да се влезе, ќе примаат 180 студенти помалку годинава, а на некои пак можеш секогаш да влезеш, ама тие не се воопшто популарни, а на машински и со несоодветни предмети од матура се запишуваш во државна квота...

11. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Оу шит! :@
    Македонски 5 со сигурност грешни, за уште 2-3 не можам да се сетам како одговорив. :@
    Се забранува употреба на секаков вид запаливи материи; припаѓа на:
    (заокружи ја буквата пред точниот одговор)
    A. административниот стил.
    Б. публицистичкиот стил.
    В. литературниот стил.
    Е добро како е можно одговорот да е литературен стил? :fubar:

12. Teddy008

Teddy008 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Срцка грешка си . Види уште еднаш, точниот одговор е Административен стил. Луѓе дај не зезајте тоа од авион се гледаше ... по некоја проста логика мене ми личеше како накој од судот да дава наредба, и башка кога проверив видов дека е Административен (законодавен) стил.
    Колку што можам да се сетам само 1 грешка имам, и за едно се мислам како го одговорив. Кажете ми дали некоја знае од колку до колку била (5) минатите години. Јас мислам дека имам 99 %, и + нешто од Есејот секако дека ќе им шкртат, и дали со 96 % можам да имам (5) ?

13. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ејјј фак..имам 5-6 грешни македонски..за 3-4 знаев сигурно дека ми се грешни, отпосле кога се консултирав со другите си ги увидов грешките и не ми е јасно како можев првото прашање кај Чичко Горио да го оставам празно...ми доаѓа да се упукам у чело, е тек сега иде жустрото кога ќе ги објават резултатите..Ајт мили Боже, поможи :(

14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Македонски имам 10тина грешни и тоа глупи грешки. Според тоа што се секавам што сум напишала и за есејот ке ме ошурат со одземање бодови :fubar: . Ајт наздравје. 3че да имам, повеќе не може :x

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.609
    Допаѓања:
    43.179
    Кај мене не сака ги отвори клучевите.Инсталирав adobe reader и повторно исто, може некој да ме просветли како да ги отворам?

16. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    И кај другарка ми не ги отвара а јас ништо не инсталирав и ми се отворија. не знам што програмче имам :?: ако најдам што е ке ти пишам ЛП ама мислам дека немам ништо повеке од adobe reader

17. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    колку поени треба да имаме изгубено за 5ка и мак и мат??

18. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Да не знае некој кога ќе бидат објавени резултатите на интернет (матура)???

19. VeRyCa

VeRyCa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    59
    На nana1 и Doozy им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.609
    Допаѓања:
    43.179
    Како бе вечер НЕ , НЕ мислев ќе ме држи уште некој ден добро расположение додека да дознаам колку сум утнала :worried: Инаку проверив и македонски имам од 7 до 10 грешки не знам точно зошто не се сеќавам баш, англиски колку што запомнив имам 3 па ќе видиме.Ајде нека се добри резултатите само.