По ново е Специјална едукација и рехабилитација. Од минатата година (не)официјално беше. Има и во кокурсот, 30 редовни, 30 со кофинансирање и 10 вонредни.
Дали математика како прв изборен и англиски како втор за матура се соодветни за на фармација? Фала однапред
Вториот изборен треба да ти биде хемија, биологија или физика. Барем така дознав јас и полагав хемија пошто планирав да одам на фармација.
А ме интересира дали само на мене не ми ги дава документите тие што треба да се испечатат од Iknow пријавата што се? Ги нема едноставно, ете... Дали некој знае што е работава? Ги има ли кај вас или?!? Помош некаква...
За какви документи прашуваш? Од iKnow ти треба бројчето на крај што ќе ти се појави, откако ќе ги внесеш сите податоци и испратиш. Тоа испринтано треба да го доставиш.
Од оние листовите што излегуваат на крајот од онлајн пријавата што треба да се испечатат кои треба да ги носиме на денот кога ќе се пријавуваме? И примерот со уплатница што е за 300 ден. кога треба да се плато тоа, пред пријавување или пред упис?
Информација× Пополнувањето на пријавата е ограничено само на прв чекор, кога ќе бидат внесени квотите ке Ви биде дозволени следните чекори. Откако притиснам продолжи после првиот чекор ова ми го дава веќе 2-3 дена. Дали некој има сличен проблем?
Може ли некој да ми каже дали и што треба да се испринта од електронската пријава за запишување на философски?
јас не знам каде видов, мислам дека на некоја од странициве на факултетиве во делот потребни документи дека треба околу 2000ден.
Jas, no ne znam.sto e problemot...Plus, kasno ke ni gi davaat svidetelstvata, a ne si gi pomnam ocenite od prva i vtora, pa ne mozam da popolnam...Kiga aplicirav mi go pisuvase toa no ima broj na prijava...E, sega, ne mi e jasno sto vsusnost treba da se isprinta i dali mora da ima elektronsko prijavuvanje?Help...
@bs_fashion нц, не можам да се сетам за тие листови .. 300 денари се уплаќаат. На официјалната страна на факултетот треба да имаш жиро сметка и назнака. http://fzf.ukim.edu.mk/ddtest21/page/posts/view/termini-za-podnesuvanje_299 Доколку ви е потребна информација околу документите за ФЗФ, можете тука да видите: http://fzf.ukim.edu.mk/ddtest21/page/posts/view/potrebni-dokumenti-za_297 @piglet1 мора да имаш електронска пријава. Сведителствата обично се даваат ден пред уписите или во краен случај, во некои школи на денот на уписите, се` со цел да се запазат роковите за упис. Можеш и на денот, пред да се запишеш, да се пријавиш. А, ако ви ги даваат после првиот уписен рок (што е чудно ), зошто не реагирате кај раководителите/администрација? Таксени марки не уплаќајте во банка/пошта, за да не ви зимаат провизија. Можете преку телефон, со што ви се одземаат само 50 денари. Пр: Tm Ime Prezime 50 Испраќате на: 144166 и кодот кој ќе ви стигне го внесувате на образецот/пријава за испит/ лист за заверување, што и да е, на првата страна, најдоле. Имате празно поле, пишува административна такса.