Компјутери имаат, не испечатени документи и тоа е за тие што немаат на пример од каде да се пријават и слично
jas se javiv na flf, i mi rekoa deka koa ke otidam tamu da se prijavam poso od doma ne mi gi dava tia interna prijava, samo univerzitetskata...
devojki dali ima vrska ako internata prijava e vo A3 format ili dali eventualno bi pretstavuvalo problem ako se dva lista, no vo A4 format?
На ФИНКИ убаво им е објаснето,а истото важи за сите факултети на УКИМ. Според ова јас мислам дека од електронската пријава само интерниот пријавен лист се печати, а некои ми рекоа и дека ништо не требало од тоа да се печати само бројчето од пријавата да го знаеш. При пријавувањето за запишување на ФИНКИ, кандидатите треба да ги поднесат следните документи: пријава за запишување оригинални свидетелства од сите класови документ за положена државна матура (оригинално свидетелство за завршено средно образование) извод од матичната книга на родените доказ за државјанство на РМ (уверение или решение) потврда за уплатa на 300 денари на жиро-сметката на Факултетот (урнек од жиро сметката можете да добиете на iKnow системот, во делот Поднесување) интерен пријавен лист (овој лист го генерира iKnow системот и можете да го преземете за печатење од iKnow, под делот Поднесување)
Девојки, свидетелство за завршено средно образование и дипломата за матура дали е исто? Во школо не ми дадоа такво нешто а тука стои како посебна точка...
Електронската пријава ја пополнив и ја испратив. Сега имав нешто поправено, дали може пак да ја пратам?
Средив тоа, ми стигна откако направив адреса на гмаил, пред тоа на се друго пробав, ама ај, на кој да му текне. Туку, има некој на правен што оди?
Таксена марка на образецот за упис ќе ти треба. Можеш, испрати ја. @PrettyDramaQueen се мисли на дипломата на крај за завршено средно (со оценките од интерен/екстерен предмет и проектната задача).