Бројчето што ти е дадено кога аплицираше електронски, тоа треба да го внесеш во пријавата. Запиши си го некаде.
За пријавувањето на факултет сега на 18ти, во конкурсот на УКИМ пишува дека треба да се донесат пријава за запишување (образец А1) и електронска пријава. Ако може некој да ми објасни што се подразбира под овие две, дали станува збор за документите што ги има на iknow системот (интерен пријавен лист и пријавен лист) или се купува нешто во книжара плус? Фала однапред
Во документите што ѓи печатиме од електронската пријава нели поплнето е од нив...а таму каде што не е поплнето дати треба ли да поплниме нешто ние ???
За филолошки треба интерна пријава? Не е наведено во потребни документи, само електронска прикава од ајноу системот е наведена, а тоа е ваљда универзитетската?
За на интерната пријава има 10 поле избор на завршено училиште...и датите и потпис на сите документи треба да ги поплниме?
Оо, не знам за 10 поле дали треба да го потполниме, а датумот најверојатно ќе треба да го пишиме кига ќе се запишуваме.Јас не пишувам ништо, ало треба да потполнам, на денот на уписот ќе ми сугерираат од таму.
Ама не читате! Некоја страна назад имам објаснето како да си уплатите таксена марка од телефон, со тоа што нема да ви земат провизија. Во банка/пошта ви земаат плус провизија на тие 50 денари. @MG3 пријава ќе си купиш од книжара, а електронската пријава се збори на секоја страна од темава. Тоа ти е од IKnow системот што треба да испринташ, интерен, универзитетски лист.
Девојки јас си неам појма од факултет немам другарка што учи кажете ми семестар ее тест или....? И кој учи во Гоце делчев или знаете што учи пишете ми ако и да учаат за администрација и бизнис или гастронономија.Чекам inbox
Пријавата ја напишав на ракописно, а потоа видов дека на интерниот лист пишува да се внесат податоци со печатни букви. Ќе ми прават проблем или не? Исто, на интерниот лист треба да напишеме сами точен назив на завршено училиште од листата што треба да биде наведена на втората страница. Кај мене на втората страница има само општини, не и средни школи.