И јас сега пробав да се најавам, не можам...значи за сите е моментално така. А на мејлот треба да чекаме да ни стигнат податоци за најава?
Не треба да се најавуваме со старите email податоци бидејќи не важат повеќе. Тоа беше на iknow системот за уписи само и веќе се избришани од системот, затоа ви покажува дека се невалидни. Овие денови, најдоцна до 15ти на email-от што го напишавте во пријавата од факултетот ќе пратат нова email адреса за вашето досие на факултетот и лозинката за истото. Значи, ќе се најавуваме со тие, старите не важат, т.е не постојат повеќе.
Да треба да чекаме прочитав негде дека таа лозинка што ни беше нема да ни е веќе туку тие нова ќе ни испратиле на мејлот
mene mi pristigna mail so nov pasvord i sega neznam sto da pravam ponatamu. Predmetite sto gi pisav vo prijavata se zavedeni ama neznam dali toa znaci deka e prijaven prviot semestar ili treba nesto da napravam. Ako moze nekoj od postarite studenti da mi pomogne i da mi objasni sto treba da pravam. Fala.Inaku sum na ekonomski fakultet.
^^^ Јас сум прва.На запишувањето ни рекоја дека мора да се пријават до 31 предметите на Iknow. Сега мислам дека е завршено тоа и не можат да се пријавуваат повеќе,бидејќи од факултетот имат датум до кој може да се пријават,е сега незнам можеби на другите факултети е подолг рокот,кај нас се пријавени не дозволува повеќе да се прават измени.
На кој факултет си? Кај нас на стоматолошки не ни рекоа ништо и на страната пишува дека пријавувањето семестар е од 01.09 до 14.09
Како да пријавим семестар online? Ми пратија од iknow пасворд нов ама нема никаква опција за пријавување.
Devojki, sega vidov potrebni dokumenti za zapisuvanje na semestar na flf, i pisuva deka treba uplata na 750den. za IKSA i 500den. za elektronska evidencija neso taka i za skolarina. Epa neli brucosite na denot na zapisuvanje gi uplatia tie... Sega pak treba??
Бруцошите како да заверат семестар на iKnow кога не си ги знаат предметите? Конкретно за Безбедност одбрана и мир. Пробав да најдам предметната програма ама успеав само од 2013/14 каде што се 5 задолжителни предмети а на iKnow задолжителни дава 4 и нема можност за изборен предмет (нема внесено за да можат да се запишат, а не верувам дека во прв семестар може да имаат изборен од цел факултет). Ако може некој нека ми помогне (за другарка прашувам )
За предметите мислам дека од факултетот ќе ги запишат, ние не можеме зошто не ги знаеме предметите а кажете ми за уплатување на семестар на уплатницата во евра не може да се напише нели? Мора во денари? Благодарам однапред