Е амфитеатар на Градежен е на Градежен, не е на Машински. На прв спрат кога ќе се качиш лево. И од десна страна е огромна кафеава врата. Ќе има патокази на 15ти ќе видиш. И има мапа од факултетот на сајтот од гф. Ако не ме сфати каде е.
Ајде кажетее ми до кога дозволуваат да упишеш семестар на факс, дали е премногу касно да го упишам семестарот и да почнам да идам на предавања итно е плссс ако некоја знае Од лани сум упишан таму ама не посетував
Ќе може мала помош! Со средно медицинско, можели да се земе историја, но не е изичувана во трета и четврта година
За да земеш предмет за матура мора да го имаш изучувано барем две години два пати неделно или пак една година но три пати неделно,така да би требало да можеш да земеш историја
Учебникoт, би требaлo дa се земе oд сите четири гoдини. Зoштo истoријa третa и четвртa немa изучувaнo
на http://andrej.ivanoski.mk/ek/16chetvrta.html ги нема страниците од кои се преснимуваат прашањата, кликнувам на DOWNLOAD и ме праќа на некоја ирелевантна страница, има ли ги некој прашањата за Филозофија, Филозофија 2, Соц и Мак да ми ги прате? Или барем за некое од тие?
Сакав да кажам дали ги има некој одговорите а не прашањата. И се додека не излезат прашањата ке ги нема страниците од кои се преснимуваат одговорите од Андреј (тие од претходните години очигледно)? Или никогаш не ни можело да се преснимуваат одговори од претходна година? Сакав барем да видам што да очекувам за да бидам сигурна за предметите што ги одбрав за матура.
Планирам да се запишам на фармација и дали ќе може екстерен да полагам биологија или мора да е хемија? И ако некој има полагано екстерен хемија ве молам кажете ми како поминавте, дали се тешки прашањата?
@jolo вака ти постручен за оваа. Може ли за факултет односи со јавноста, со средно медицинско да се полага историја, но не е учена трета и четврта година!
Хахаха фала за комплиментов иначе за на интерно ниво доволно е да се изучува 2 години со по 2 часа, а ако мислиш за екстерен предмет не знам точно за стручно како е, дури и да може да полагаш треба да го учиш материјалот од 3 и 4 година. Јас учам гимназија и за екстерен историја може да полагаат и оние подрачја што учеле 3 години историја, но тестот содржи прашања и од 4 година.
Здраво, јас учам во средно стручно училиште но сакам да одам на факултет различен од смерот. Може ли за државна матура да се одбере предметот што сакаш да го полагаш пример Англиски и потоа да се оди на филолошки факултет.