Сега знам дека треба, ама ете не ја заверив. Памет за нареден пат. Инаку, доколку некој направил иста грешка како мене, требало да се плате казна во факултетот 350-500 денари и ќе ја дадат дипломата. За во студентски пишува копија од диломата, па дали треба ли да ја заверувам на нотар и ако ДА, дали оргиналот треба да го носам на нотар или само 2 копии?
Секогаш кога нешто заверуваш се носи и оригиналот. Нотарот мора да го види и да го спореди со копијата за да потврди дека е истата верна на оригинал. Инаку каде што пишува копија се носи обична копија, без да заверуваш. Додека пак таму каде што се бара оригинал можеш и заверена копија как нотар.
ПМФ има објавено прелиминарни негде на страната? Никаде не можам да најдам. Да знам барем и конечните каде да ги барам илуи да одам до факултетот тогаш.
Дечки, тие што се запишаа на УКИМ на било кој факс, ако може да мк пише порака да го/ја прашам за самото запишување нешто.
Знае ли некој колку е партиципацијата на Економски факултет при Европскиот Универзитет? Не можам да се снајдам на нивната страна :\
Здраво сакам другата година да се запишам на Македонски јазик и книжевност во Битола. Сите години просекот ми е 4.00 што мислите имам шанси?
Запишана сум на МБ на ПМФ државна и сум 3та на список. Разбрав нешто како за првите неколку наводно не плаќале. Ако има некој што знае дали е вистина нека пише.