Не беше извештај. Како што кажа @realGirl требаше да се напише писмо до хотелот во кој сме престојувале дека сме го заборавиле мобилниот, а есејот беше за убавините/знаменитостите на РМ. Не ја потценувајте матурата и не е баш лесно колку и да имате предзнаење, но сепак не се споредува со тоа што допрва ве чека на факултет. Обрнете внимание на задачата каде што треба да ставите наслови на секој пасус и онаа каде што пасусите треба да се подредат по редослед. За останатите, читајте внимателно, одговорите што најмалку очекувате се точните. Во врска со препишувањето, зависи во кое школо учите и професорите што ве чуваат од кое школо се, бидејќи вашите одат во друго, а од друго доаѓаат кај вас. Тоа е индивидуално, ако ви се погоди тестаторот ќе можете по нешто да си кажете, а секако треба да се погоди и некој што знае во просторијата со вас. Ќе бидете по 15 во една просторија. Со лесно и успех на сите.
И јас утре полагам, Нека ни е со среќа и со лесно на сите. Инаку полагам и историја. Има некој што полагал/ќе полага историја?
Како се пресметува перцентален ранг или како се вика? Јас си ставам за трите екстерни 3ки но има и перцентален ранг
Мислам дека се пресметуваше според целосниот успех(највисокиот) на ученици по тој предмет на ниво на цела држава. Преценителните се поважни од оценката затоа што пример можеш да имаш 5ка со 90 преценители и 5ка со 98 преценители на факултет ги гледаат нив мислам. Затоа се што знаеш пишувај, празно никако не оставај. Колку повеќе, толку подобро.
Ima tri temi za temata od materijalot od oblasta realizam,modernizam i naturalizam kje ja izvlecat temata a drugata e slobodnata
Па таа реализам, модернизам и натурализам ти е таа една тема од материјалот. Другата слободната е рандом пр. - Како го гледаш ѕидот бел или црн?
Еве пример што теми се паднале лани и пред неколку години. Видете си во клучевите ги пишува при крајот. Никаде не се 3.
Добро де две. Многу знам и ја што сум пишал, незнам кај ми е главата. Прочитав погоре три и се три ми се мота во глава. Едит: Три насоки а две теми даваат, таму му доаѓа.
Не беше тешко воопшто англиски. Воочив 2 грешки само на прашањата на заокружување, напишав и меил и есеј. Се надевам на добра оценка. Беше строго во нашата училна, некои викаа дека по другите училни било ептен лабаво и препишувале, тоа ме нервира, не е фер. Вие како поминавте?
И јас одлично, имаше неколку прашања кои што имаа два одговори кои што можеа да се сметаат за точни ама мислам дека се ми е точно. Исто супер и со меил и есејот, ми тргна пишувањето убаво. Иначе кај нас во училница се менуваа тестаторите, 3 имавме ама кај сите можеше да се препишува. Сега за македонски да се спремаме
Да ве прашам случајно некој да не ја знае скалата за оценување за англиски за матура? Иначе и јас супер поминав, темата на есејот ептен ми се погоди. А за препишување кај едниот тестатор можеше а кај другиот беше ептен строго, па и што баксуз ќе бев цело време до мене стоеше и ми гледаше во тестот.
Мислам дека супер поминав супер екипа бевме сите што знаеме англиски и тестаторот беше 5ка. Кога резултати?
Зависи од просекот на сите тестови како ќе поминат. Ако например и најдобриот тест има 40поени у цела МК тогаш тој ќе биде 5ка. Значи зависи од сите. Јули некадее
Англиски ги проверуваат тетратките кај што е за заокружвење или компјутерски си оди како што ги скенира компјутерот? Прашувам зошто сум одличен ученик есејот го пишував на крај ме фати паника и одговорите што ги имав во тетрарката на брзина ги запишав или ми беа со молив или воопшто не беа заокружени а во тоа за скенирање се беше во ред како и со другата вежба со дополнување и писмото и есејот (ги напишав со молив од брзање паника па ги препишав после убаво со пенкало) .. Одлична сум со сите петки незнам дали воопто ќе положам, што мислите како оди оценувањето?
Дали некој случајно ги има запишано одговорите од вчерашниов тест по англиски? И ако ги има, нека ми пише па да се провериме