Poslednite 3-4 vezbi gi proveruvaat od toa tetratkata , a drugive preku toj listot .. Jas imam ali samo tie sto se do livceto
Првите 4ри вежби ги скенираат, од она што го боевме. Тие во тетратаката, т.е испечатениот тест ми се заокружени ама 100пати поправани, конечното како ти е набоено се рачуна. А 5тата вежба, заедно со есејот и писмото се проверуваат кај што си ги пишала.
Здраво, сакав да ве прашам дали ќе ми прават проблем кога ќе се запишувам на факултет оти татковото име од прво оделение ми е погрешно напишано значи во сите сведителства, сите школски документи. Прашав во школо ми рекоа дека нема да ти прават некаков проблем, ама сепак не сум спокојна, страв ми е. Дали некој има некоја информација во врска со ова? Фала
И мене те молам Дали може некок да ми каже кои правци заедно со делата се за есеј македонски ве моламм
Romantizam: Zlostorstvo i kazna Cicko gorio Naturalizam: Raskazi od Cehov Modernizam: Proces Cvekje na zloto Edgar alan po * proces spagja i vo egzistencijalizam i modernizam, cvekje na zloto i edgar ne znam dali ke se deka se dadeni samo pravcite no ne i delata
А ке треба да се прави паралела на двајца ликови од делата како досега или општо за правците ке треба да се пишува,имаш сознанија некакви ?
За жал не постои начин да се дознаат темит ниту секунда пред испит темите се во плик заедно со листот за пишување есеј и стигаат ден пред полагање