Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јас лани сакав, ама ме предомисли професорка, ми рече дека е за џабе. Ако си сигурна дека прашањата ти се точно одговорени ќе ти кажат дека есејот не е добар, така да џабе е стварно. Инаку се плаќа не знам точно 1000, 2000 ден отприлика и мислам дека се поднесува во Министерство за образование

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Јас мислам дека треба да поднесеш приговор и да си ги бараш назад тие 0,10%! Они тебе ќе ти ги зимаат. :rofl:

Браво литл, честитки и упис на посакуваниот факултет. Фала уште еднаш за помошта. ;)

На Little-one и Tooooooo им се допаѓа ова.
  3. angliski

angliski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    ајде луѓе помина и ова :D јас си имам 1 4ка и 1 5ка и среќна сум си :) македонски имам јака 4ка 87.5 а англиски 5ката ми е со 98.2 :)

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.605
    Допаѓања:
    43.167
    Па мене и баш не ми беше лесно.Јас предходните тестови од матура од лани,полани ги решив без грешки а оваа година беше потешко, а и англиски имаше некои безвеза поими, дури јас немаше ни од кој да препишам или видам нешто ако ми треба бев во училница со непознати фаци и сте те гледаа ко телиња ако ги прашаш нешто.Јас искрено учев а и сум имала среќа, за полесна не беше полесна :)

На snow.patrol93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bisercCe

bisercCe Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здравооо!!!! :D
    Јас ги поминав матуриве со 4 мак(86,35) и 5 англ. (96,19) и се на се имам 96,5 поени за на факултет, па би сакала да знам дали бе можеле да ме примат во државна квота на економски, смер маркетинг (најверојатно :?: )
    Ако може некое искуство и сл :D :D :D

6. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Со 96,5? На држвна квота? И покрај тоа што има многу деца со многу поголем просек? Јас мислам дека нема. Ама сепак, зависи и каков просек имаат тие што се запишале на тој смер.

7. bisercCe

bisercCe Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    :worried: уффф....па затоа сакам на маркетинг, слушнав дека на тој смер не се пријавувет многу(за разлика од фин. менаџ. и е-бизнис каде конкуренцијата е огромна) ај се надевам дека ќе имам среќа, има некои и со помалце поени па успеале да влезат во државна квота :)

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sandrey

Sandrey Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Со среќа уписот на факултет грлс :inlove: :$

На Milabt му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Честитки до сите кои успешно си ја положија матурата. Ви посакувам да си се запишете онаму каде што сакате и уште еднаш да се покаже дека членките на Фемина се на врвот на листите :)

И еден мал совет.... не се потресувајте многу. Нема да ви помогне, може само да ви предизвика нервоза ;)

На Doozy, The.Crab, srculka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    И мене ми изгледаа лесни тестовите од претходните години кога ги пререшив три пати. Ок, тебе може не ти била ама резултатите си го покажуваат своето, не може оваа генерација да е толку енормно поквалитетна и попаметна од претходните. Прво отприлика темата за есејот ја знаевте скоро сите, второ немавте потреба додатно да учите шаблони за молба, жалба и сл. Темите од кои точно ќе се паднат прашања исто ви беа познати. За англиски не знам, ама македонски каде каде ви беше олеснето. И очигледно критериумите се симнати, лани од моја генерација и општо од другите јаки гимназии петките се броеја на прсти, а сега еве на форумов само види колку петки имало. Излишни се коментари, што не заебаа нас лани, не заебаа и имам право да си изразам револт.
    И да честитки до сите, успех понатаму на факултет, се надевам сите ќе си се запишете кај што сакате (во државна квота :!: :D )

На 1209, Hipica и martinuska им се допаѓа ова.
  11. Milabt

Milabt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали некој знај колку бодови од матура се потребни за на стоматолошки факултет?

12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Значи по милионити пат: факултетите немаат одредени минимални поени за упис. Се‘ зависи од кандидатите кои ќе се пријават. Но... од искуство години наназад со Стоматолошки факултет... многу бодови ти требаат, затоа што ни квотите не се толку големи како на Филолошки на пример.

На Milabt му/ѝ се допаѓа ова.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    во отсекот за психологија примаат премалку студенти, дали некој имаи искуство и знае како е што е ?

14. Tooooooo

Tooooooo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    на што ке се запишувашшш? мм?

15. Ns123

Ns123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    http://join.finki.ukim.mk/calculator.aspx овде можеш да си пресметаш колку вкупно бодови имаш :))

16. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    За крај заокружено имам 94 поени со две цврсти 4-ки по македонски и англиски јазик, и се' друго 5-ки. Задоволна :clap: 8) иако секогаш може подобро, но во овие моменти не би требало да бидеме до толку самокритични, така да - супер е. :D

17. Sandrey

Sandrey Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Знае некој од колку почнува петката по англиски?

18. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Како е тоа можно со 2 и нешто перцентили имаат 2ка. :^) Јас имам две 4ки инаку и сум задоволна, интерните ми се двете петки.

19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Во однос на приговорите сакам да ви кажам дека братучед ми кога полагаше поднесе за математика за некоја задача (ама и тој за глупости перфекциониста е претерано |( ) си плати фино лепо 1000ка и сеа ако ти го одобрат приговорот ти ги враќаат парите, а ако не прости се до нив, и тој беше уверен дека е така, правеше муабет со надлежните, тие го убедуваа како не може нив тој да им кажува толку искусни професори и математичари бла бла и не му го признаа. Како тој така и други поднесувале и на никој не ги вратиле парите, и ученициве многу се жалеле и бунеле, најверојатно некои и во право биле, ама кој да ги слуша, кој ти враќа пари ако си му ги дал веќе :!: :envy:

20. saska.93

saska.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    дааа извини мене грешно ми се видоја оценкитее извини :D
    а на што ке се запишуваш? :)[/quote]

I jas sum za medicina.. Kako sto citam ima mnogu za na Medicina.. AJde kolegiii !! ti na sto? :geek:[/quote]

a kade na medicina? :)