Само поправката да ти е јасна, да ти се разбере поправеното. Ако ти е јасна поправката, како сама нека ти е прецртано се толерира. Инаку денес полагав биологија и беше навистина тешко. Можеби стресот си го направи своето, не знам. Можеби и тоа што денес нешто не ми беше денот. А дополнителен стрес ни создаде и таа што ни беше тестатор, вода не смееше да се напиеш кај неа, а не пак друго. Искрено се покајав што одбрав биологија. Се почувствував како целиот труд што сум го вложила сите 4 години да ми е залуден. Но, што е, тука е на, секој може ова да му се случи, важно е знаењето да си го имам.
elelel fala ti mnogu jas mislev voopsto ne se priznava inaku jas polagav istorija i bese uzas pretesko
Воопшто да не се грижиш. Важно да ти е читливо. Мене историја ми одеше супер, оваа година немав, ама верувам дека не било лесно зашто треба многу години да памтиш и многу двосмислени прашања има секогаш.
Јас мислам дека тие со заокружување воопшто не ги гледаат од тестоѕ туку од шифрарникот.. така да јас премн чкртав во тие со заокружување во тестпт
Како ги одговоривте овие прашања? 1. На конференцијата во Јалта една од земјите учеснички ветувала слободни избори, но по војната директно се мешала во воспоставување на власта во државите. Која држава не се придржувала кон ветеното? 2. Кој бил обвинет за палењето на Рајхстагот? Какви мерки презел канцеларот по палењето на Рајхстагот?? 3. Здруженија на занаетчиите: Здруженија на трговците: :
1. Советски сојуз 2. Јозеф Гебелс е виновен а обвинет бил еден друг, не му го памтам името, ама јас напишав Гебелс. 3.Ги укинал партиите и Вршел терор врз социјалдемократите, либералните политичари бла бла 4, еснафи и нешто на г заборавив како беше
Гилди. Мене на еснафи не ми текнуваше, исто како името на тој што го запалил Рајхстагот, ама ги најдов на интернет.
Тоа со српестата анемија не е точно .. српеста е генетска мутација , и проблем во телото со хемоглобимот , тоа професорката ми го одговори. А за оценката сеуште нема бодовна скала значи тоа зависи од резултати низ цела МК..
У книга буквално пишува генска (точкаста) мутација, така да и едното и другото е точно. Да, српеста анемија клинички се појавува со хемоглобинопатија, но прашањето беше " имаат проблеми со ____________ на крвта" што по моја логика е пологично да е циркулација пошо буквално им се запушуваат на луѓето крвните садови од дефективните еритроцити. И професорите се луѓе и прават грешки, кај мене им кажа дека туберкулоза е вирус, и овие ко мулиња си заокружијаа без малце да помислат. А три четвртини сакаат доктори да бидат
ѓ Да, но во учебникот за четвта година гимназиско образование пишува дека точкасти мутации се исто што и генетски.
kaj nas ni kazaa deka georgi dimirov bil obvinet za palenjeto , a na internet ima nekolku spomnati neznam sto ke priznaat
Конкурси за упис во 2018/2019: УКИМ: http://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/639_Konkurs I - 2018-19.pdf УГД: https://www.ugd.edu.mk/documents/konkursi/2018-2019/konkurs_I_ciklus_2018-19_1rok.pdf УКЛО: http://uklo.edu.mk/filemanager/2018/KONKURSI 2018/Konkurs za prv ciklus, 2018-2019.pdf