Епа во тоа е проблемот. Ако сака уредно пријавен работен однос не може да биде редовен студент. Работа на црно (без пријавување) и редовно студирање може, а со пријавен работен однос не може.
Секако дека може. Имам познаници кои работат и се уредно пријавени а притоа се водат како редовни студенти. Распрашај се, ќе видиш дека може.
Значи, може да бидам како редовен студен и притоа да имам работа (не на црно, туку пријавен)? И ако да, од каде ти е информацијава?
Пробај, и кога ќе го изгубиш статусот на редовен студент познаниците на @VictoriaSan нека ти средуваат после.
Женски колку треба да е стар изводот за запишување? Мојот е од март 2017 и слушам муабети дека највеќе требало да е 5 години стар, други па велат најправилно било 6 месеци и сеа не знам дали да вадам нов. На страната не пишува ништо. Имате ли информации околу тоа?
На последниот чекор од електронската пријавува пишува за изводот и државјанството дека е независно колку се стари а лани мораше изводот да не биде постар од 6 месеци..знае некој/а нешто повеќе за ова?
Колку кошта нов извод и државјанство? Треба ли да се закажува термин или одиш таму и веднаш ти даваат?
Државјанство е 150 денари, а извод 105 денари. Ако плаќаш со картичка нема да имаш провизија, ама ако не, тогаш треба уплатници да земеш па во пошта да уплатиш и ќе ти земе уште отприлика 50 денари. Иначе, не треба да закажуваш, оди само таму. Изводот го даваат за 5 дена, ма да често се случува и да задоцнат, така да оди што побрзо, а државјанството веднаш или пак за еден ден најдоцна.
Извод 235 денари ме кошташе мене а изводот веќе 10 ден не ми е готов уште хаос ее а за државјанство незнам
Здраво сакам да прашам дали и на Универзитетот Гоце Делчев во Штип е потребно електорнско пријавување?