Јас изгледа во електронската пријава погрешно сум ја внела маил адресата и ма iknow ми покажува дека не постои регистрирана таква адреса сеа можам ли пак да апливирам?
Од iknow пријавата треба да се испринта или како? Ај плис ако знае некој да каже кои документи се потребни да се испринтаат? За другите знам... А за изводот и државјанството ако е точно дека не треба повеќе од 6 месеци да се постари нае*ав.
Од колку саат се уписите на ФИНКИ ? Ќе ти пратам скриншот што треба да испринташ, инаку државјанство оди утре чекај ред да извадиш одма го даваат а за изводот само ако имаш оној печат на него, не мора нов да вадиш Едит : неможам да ти пишам порака
Како се прави блокирана форма од глаголот "има" и "сум" во сегашно време, а и во МОВ и МНВ? Или има исклучоци?
Може некој да ми каже каков е тој фамозен код што треба да стигне на меил кога ќе аплицираме? Сите го зборуваат, никој го нема видено. Барем не јас, ниту тие со кои што зборував.
На ПМФ на студентски прашања ми кажаа дека нема врска колку е стар изводот или државјанството само битно е да се оригинал.
Ми треба помош при пополнување на iknow пријавата... На местото на раѓање ги има Скопје-Чаир, Скопје-Маџари, Скопје-Ѓорче Петров и Скопје-Карпош, а јас сум родена во државна болница.. Кое да го селектирам?
Дали се одземаат бодови во УКИМ на медицински ако имам избрано математика, а не англиски како втор екстерен предмет? Негде прочитав дек исто е, ама денес ми рекоја дека пред 2 год. одземале..
Ќе видиш кои се соодветни предмети за секој факултет (има на објавата за конкурсот) и според тоа ќе ставиш на пријавата дали е соодветен или не. Соодветен предмет носи повеќе поени.
Неколку прашања: 1. Каде точно треба да се пише таксената марка, ако веќе уплаќам преку СМС? 2. За тоа број на сведителство, треба ли да го пишам тој бројот од дипломата, или таму ќе го пополнат.?
На конкурсот од 2017/2018 пиши дека може математика(основно ниво) или странски јазик како екстерен, ама сега ми викаат одземале поени за математика....уфф