300ка ти е за пријавување, 750 за „информативни, информатички, културни и спортски активности на студентите на УКИМ“, а 1000 првпат слушам.
Treba slikite da gi zalepam na indeksot i studentskata legitimacija? A tretata slika kade? I kako e toa na cetiri rati da se uplakja posto vidov deka i tie so kofinansiranje moze sega 100 da uplatat pa pred zavrsuvanje na zimski semestar uste 100 ..treba posebna uplatnica ili?
Колешки на ФИНКИ, дали знаете од каде можат да се земат (или пак ќе ги има на факултет) следниве документи: 1. Образец за запишување на семестар 2. Пријавен лист од Државен завод за статистика на РМ (образец ШВ. 20) 3. Индекс и студентска легитимација
Образецот и листот од завод за статистика може да се купат пред ТМФ или во книжарата на ФЕИТ/МФС, цената е иста. До лани индексите и студентските легитимации ги даваа бесплатно на студентски прашања, оваа година не знам како е.
Мене не ми е јасно со заверкава на семестар ја уште не знам кои предмети треба да ги упишам...како иде тоа знае некој? Ќе има листа на предмети да одбирам или како?
Кај колешка па и имењачка Иначе освен уплатниците , сликите и договорот друго се можело да се најде во книжарниците околу факултетите.
Луѓе зошто на финки има две уплатници по 750 а на другиве не? Да не има некоја грешка или да не фали уште некоја уплатница дополнително?
Значи на секој факултет е различно. Исти се само тие за партиципација (100/200 евра) и таа за ИКСА од 750 денари. За другите секој факултет си одлучува што сѐ студентите треба да платат.
Дечки нели имаше некое правило дека првите 10 примени во државна не плаќаат партиципација? Дали ова важи по институти или за цел факултет?