Ако студентот не е примен на прв уписен и сака пак да конкурира за втор на истиот факултет иста насока, треба да ги побара документите назад и пак да ги поднесе? Нова уплатница пак треба да уплати?
Свидетелството, изводот и другите лични документи остануваат таму, а се ваѓа нов интерен и универзитетски пријавен лист, како и нова уплатница. А јас да прашам, каде во Центар можам да го купам тој црвен пријавен лист што наводно се купува во книжарници, 50 денари е?
Dali bi mi gi dale utre zautre dokumentite da gi povlecam za da se zapisam na drug fakultet zosto upisi se neznam dali ke se zafatat so mene da mi davaat dokumenti od pred dve godini sum zapisan tamu?
Кога се запишував јас на 7ми дојде една девојка и си ги зема документите а и таа е на факултетот веќе две години така да не би требало да ти прават проблеми
Kamo taka da e, ti blagodaram na odgovorot. Vo drug grad sum zapisan i da ne patuvam za dzabe ama ne mi se ceka tretiot rok kojznaj dali ke ostanat mesta vo drzavna togas.
На електронската пријава пишува дека треба нова сметка да се направи за новиот уписен рок, но при внесување на истите податоци пишува дека таков корисник веќе постои.. помош?
мене воопшто не ми стигна меил за промена на лозинка и сега ме нема воопшто на систем,вели не постои корисник со таква емаил адреса,знае некој зошто е така?
Почекај малку затоа што на некој им стигна завчера а мене дури сабајле така да немај гајле ке ти стигне иначе и мене ми викаше дека не постои
Дечки каде треба да се пише кодот од пораката за таксена марка знае ли некој требало негде да се внесе кога ке запишуваме електронски семестар ама неможам да најдам каде
Се најавив во системот и има некој грешки во податоците. Да пуштам тикет или да не се мачам?Го гледа некој тоа?
Pa malku hahah, ama taka e. Vo Germanija i vo Amerika ne im trebaat nasi psiholozi, ekonomisti, tehnolozi i inzinjeri. Tie vekje imaat nivni lugje za tie pozicii, niv im trebaat lugje za gradesnistvo,zemjodelstvo, proizvodstvo onie najosnovni raboti. Koj nikoj vo stranstvo ne gi raboti, koj vo Mk i nasite ne bi gi rabotele ama tamu gi rabotat.
Девојки, ако се пополнети сите места во првиот и вториот уписен рок, нема никакви шанси да се влезе со приватна квота?