Извинете за оф топик. Дали некој знае како се вика книгата по Калкулус на ФИНКИ и од кои автори е? Нигде не можам да ја најдам.
кога бираме изборни од уким, треба да се изберат само оние зимски? или може и зимски/летен, или летен/зимски?
Како ви помина првата недела на факултет ? Имате ли исто мислење за факултетот исто како пред 1 недела или некој се покаја и се чуди кој гјавол таму го однел баш ме интересира дали има такви
Мене ми е супер, дури испадна подобро отколку што мислев дека ќе биде. Стварно ми ги надмина очекувањата. Ако фатам да си учам со ред лесно ќе биде.
Која е разликата меѓу стариот и новиот прирачник за матура по македонски? Го имам стариот, ко шо видов на нет слична речиси иста содржина има со новиот. Ме интересира да го барам новиот или и стариот е океј?
Јас не полагав, ама имав доволно поени и без тоа. Технички математика е соодветен предмет и со него ќе имаш повеќе поени отколку ако земеш пример филозофија. Се одземаат 5 поени ако имаш несоодветен. Уствари испаѓа дека исто ти е ако имаш 5ка по несоодветен или 3ка по математика. Ако имаш добар просек не мораш да се замараш да земаш математика, земи нешто полесно ама глеј да извадиш 5ки по сè.
fala ti za odgovoro, ne deka ne mi odi matematika ama velat deka se dosta strogi vo ocenvanjeto a i profesorkata mie zafrknata
На ликовна академија, па потоа да дополагаш неколку предмети, мислам три, на педагошки или филозофски, за доквалификација.
За упис на фармацевтски факултет дали има разлика ако полагам матура хемија или биологија како трет предмет? Некои викаат хемија носи повеќе поени, а некои викаат битна е оценката затоа што и биологија е соодветен.
Би бил заблагрдарен на вашиот одговор . Дали факултетите во Скопје/ Битола односно школувањето во било кој факуктет е со плакање?