Кај нас беа од фарм факс да презентираат за факсот и рекоа не се сигурни дали оваа година ќе го има тој смер, изгледа ќе е во мирување оваа година... Чекај го конкурсот во јуни за да видиш за сигурно. Јас би одела технолошки меѓу овие два избори, ми се свиѓа повеќе смерот таму, а и ако се мислиш меѓу овие 2 веројатно овој само и ќе ти остане ако стварно го стават во мирување тој на фармацевтски.
Мислење за ПМФ - Наставна Географија, дали има премногу математика, физика и сл. Исто, кои смерови се на ФИНКИ и ФЕИТ, барав али не најдов нешто асолно. А, Веб дизајн, телекомуникации, безбедност во информатиката, тешкотии има т.е математика и сл? И кои документи се потребни за упис на факс?
Здраво дечки ке треба да полагам матура па ми треба да напишам состав од 6 столба на следниве теми: Чички Горио Печалбарството во драмите меѓу двете светски војни Поезијата на Кочо Рацин Ако има некој нешто за овие или ако може да напише нешто би му бил многу благодарен...
Лани слични теми имавме , јас по избор на слободна тема пишував ама децава што пишуваа на темава многу помалце поени од мене добија дека мнооогу кратат
Здраво, дали можи да се запише на факултет со диплома од завршен испит или мора да се има положено државна матура? Класната ми рече дека завршниот испит и меѓународна матура било исто, а друг професор ми вели дека не е исто и дека не можам да се запишам на факултет со полаган завршен испит ...
Не знам дали прашањево ми е соодветно за тука, но дали има некои матуранти што планираат да се запишуваат на факултет во Бугарија?
Да, само на пример ако претходните години имало повеќе текста со дополнување, одговарање прашања и слично, оваа година може да има помалку бидејќи има и нови вежби
Ќе може некој што знае како одат online уписите да ми објасни? Исто и роковите за уписи во Бугарија од кога почнуваат. Благодарам однапред
Da jas planiram za sofija da apliciram Za povekje info otvori na mon.bg tocno pishi tamu I datumi I mislam I za online upisite samo ke se pomacish so citanje na bugarski ili angliski ama nema gajle.pozz