матурантки и сите други што се запознаени со оваа тема,дали официјална е темата за есеј за социјалниот живот на младите како што имаа објавено од министерство пред неколку месеци?
Од стари книги од курс што ги чувам кога одев порано. Ама повеќе вежбав нешто есеј да пишувам, отколку вежбите, општо не сум навикната да вежбам англиски, секогаш така одев на тестови и сеа дури и ја не знам што да вежбам. Tи?
Јас не се спремам многу,многу Англиски .Проф,ни даде некои вежби,ги извежбав лесни ми се видеа.Ама,gap fill и трансформациите ми се тешки.
За есеј и писмо и јас пробував да напишам нешто, а теми гледав од претходните години од матурските тестови. Од странана matura.gov.mk тестовите ги поминав скоро сите, па така вежбав за текстовите одговарање на прашања, подредување по ред параграфи и сл. А за новите вежби од учебник и примерите што беа дадени на страната За вежбањето се согласувам дека и нема баш како да се вежба, но сепак колку толку да сме спремни
Еве и јас така, три вечери по ред ме измачува фактот дека во сабота полагаме. Многу време одземаат текстовите, а новиве вежби што се воведени баш добро направиле. Догодина ќе имале и listening. Барем тоа не ни го тупнаа нас, како вечни експериментални глувчиња.
http://www.matura.gov.mk/documents.aspx?language=MK&page=O6dtQQpiV3o= Стисните на:Испитни програми->Општообразовни-> Англиски јазик и таму имате тоа што ви треба.Мислам дека ме разбравте.
moze li da mi pratite link za vo viber gupa po angliski bidejki slabo mi odi angliskiot nekako da se snajdam da napisam nesto ? sega ke ti pratam file:///C:/Users/stole/Downloads/61783330_2194572247257955_6568490186685022208_n.jpg
Nekoj da kaze iskustvo so polaganje matura dali ostavaat da prepises, da kazuvaat megju sebe, da vi kazuvaat oni, I kolu procenti ili vo bodovi treba da imas za prolazna ocenka ?
Се зависи какви тестатори ќе ти се паднат. А околу бодовите зависи од најдобриот направен тест од цела држава.
Kako pominavte feminki dali ve ostavaja po malce da zborate I prepishvate I dali znajte koga ke bidat izdadeni rezultatite?