Zdravo, diplomirav na ekonomski i sega sakam da se zapisham na medicinski fakultet, ama imam vkupno 87 poeni od sredno. Dali ima shansi da me primat ili voopshto da ne se nadevam?
Баш пишете дали прифатиле некој приговор и што измена добиле ако е прифатен. Јас не поднесов, а сакав, па чисто ме занима дали прифатиле нешто.
Искрено, тешко... Минатата година приватна квота последниот имаше 89 или 90 поени... Многу е јака конкуренцијата
Zavisi za shto sakash.. Ako sakash na Opshta medicina - mnogu teshko, za trigodishnite smerovi (rengen, sestra, logoped i i fizioterapevt) imash shansi
Претходно дипломирани кандидати се во друга категорија мислам и има големи шанси за влез и на општа медицина, така беше барем ние кога се запишувавме.
Добро, има ли некој што знае точно како да пресметам колку поени имам за на факс? Сите различно пресметуваат, со различни ,,формули'' and I'm there like
Зависи за кој факултет, т.е. дали предметите што си ги полагала се соодветни за дадениот факултет или не.
Види на тој линкот на ФИНКИ што е или ФЕИТ мене не ми го отвора,затоа девојчето ми пресмета. Кај тебе може ќе сака.
Тој од ФЕИТ е со два интерни. Пробував. Плус далеку од тоа дека одам на еден од тие, така да не ми е баш од помош. Инаку да ви се пофалам, уплатив приговор по два предмети (значи 3000ден) и за двата сум одбиена. Инаку се работи за 4ките што ги добив со по 91 перцентил. Со вакви лопови да се нема работа. Комплетно ми ги уништуваат желбите и соништата, всушност одамна е тоа така, но имав некаква надеж се до денес. И иди после остани тука да се образувш. Не фала, МРШ!
http://w3.etf.ukim.edu.mk/upisi/upisi-2014/kalkulator-priesmietka-na-poieni-upisi-2014 провери на овој линк, јас тука пресметав.Само, внимавај на предметите кои ги ставаш затоа што овој калкулатор е специфичен за феит.Јас на пример, место биологија и хемија што ги полагав (тие ми требаат за медицина), тука ставив математика и информатика , затоа што се гледа дали предметите ти се соодветни или не.
И јас планирав да поднесам приговор за 2 предмети ама сите ми рекоа дека не би прифатиле и не поднесов, џабе надеж да не си давам само, значи у право биле. Само пари да земаат. Баш ми е жал, 50 евра за ништо да ти земат. Што факултет ти планираш?
Здраво, ајде кој знае да ми објасни нешто.. при упис на факс документите што треба да се поднесат пишува при запишување треба да се даде индекс и студентска легитимација е сега прашањето ми е каде можам да ги најдам тие таму на факс ги дават кога ги даваш документите или како ? Фала однапред.