А дали електронската пријава откако се пополни треба да се испрати само во системот или треба да се симне зачува па испечати и печатена да се однесе? Оти немаме сите дома поврзани копјутеринсо печатачи?
Јас вака малку неупатена сум , ама за што точно е електронското пријавување, т.е iknow системот за којшто зборувате? Мора сите што планираат да се запишат на некој од факултетите на уким да се регистрираат или?
Здраво луѓе направив нешто многу глупо при отварање на профил на iknow системот наместо мојата нова емаил адреса ја внесов старата емаил адреса која ја избришав од gmail потоа решив да отворам втор профил со вистинската емаил адреса му пишав тикет даго избришат тој профилот со погрешната адреса но уште ми немаат вратено. Страв ми е да не не ме примат на факс бидејќи отворив два профили но само на тој со точниот емаил ја потполнив пријавата. Дали некој случајно знае дали ќе можат да го избришат тој првиот профил или по колку време одприлика одговараат на тикети?
искрено не знам ме интересира и мене ако знае некој да ни одговори исто така исправете ме ако грешам, треба да ја пополнам апликацијата онлајн и потоа соодветните документи да ги однесам на 29 и 30 ништо додатно нели
Хелоу и од мене Имам неколку прашања Сакам да се запишам на правен, поени не знам колку имам а и не знам да израчунам бидејки не ми се соодветни. Некој што е информиран да ми каже ако може дали има некаква предност тоа што сум дете на разведени родители и дека живеам со еден родител без алиментација? И мислење за правен Фала ви
На дипломата ми го згрешија датумо на раѓање само во денот на раѓање,дали можи да поднесам барање во училиштето за да ми издадат нова диплома со точен датум или сепак нема да ми прават проблем при запишување на факултет. Пс. Ако знае некој било каква инфорамација поврзана со ваков случај нека ми одговори! Фала ви.
Зависи на какви студии ќе одиш, конкретно на правни студии 3 години се додипломски, а 2 години откако ќе ги завршиш додипломските студии се постдипломските, односно магистерски студии, со што ти дава право полагање правосуден испит. За другите студиски програми мислам дека е 4 години додипломски, а 1 година магистерска. Не сум сигурна како е точно за политички, новинарство и односи со јавноста. Јас ќе одам правни студии
Pravni studii i jas, a ako zavrsis samo 3 godini od faks so sto se steknuvas kako pripravnik ili kako odat tie raboti neznam ti na 3 +2 li ke odis?
Па веројатно да, а со 3 години си правник и може да работиш во некоја фирма, адвокатска или извршителска, нотарска канцеларија или слично како правник. Ако продолжуваш на постдипломските си одбираш смер кој ќе го учиш, после тие 2 год си магистер по правни науки, па може да полагаш правосуден испит за да станеш адвокат или нотарски испит за нотар. Овој испит се полага со претходно 2 годишно искуство, а за судија или јавен обвинител има уште многу труд и потребни години работно искуство, како и завршување на академија за судии и јавни обвинители. Мислам и дека има начин да студираш 4 години и да си со назив дипломиран правник, ама не знам како оди тоа
денес сакав да се пријавам на електронската пријава за уким меѓутоа зошто ја нема опцијата посебни потраби- одгледуван од самохран родител сигурна сум дека ја имаше таа пција беш пред неколку денови проверував
Дечки имам 75 бодови и сакам да пробам да се запишам на филозофски но ако не успеам каде би ме примиле на кој факултет со овие бодови во втор уписен рок ? Некој што ќе се запишува на ФДУ ? Пишете ми во лп
При регистрација на iknow за да се направи електронската пријава бара име презиме мејл и лозинка 2 пати да пишеш Дали таа лозинка може да биде истата од мејлот?Или мора да е истата или мора да е друга? Мислам ме разбравте што сакма да прашам?