Да, и јас кога ја пополнував електронската пријава ја имаше опцијата специјални услови- студент чие родителско право го врши еден родител, но после 1 недела или повеќе ми стигна на маил дека оваа година е укината таа квота, па затоа пишав маил, затоа што е збунувачко, прво ми стигна маил дека нема таков услов повеќе, а на крајот од електронската пријава се наведени документите кои треба да ги поднесеш ако го исполнуваш условот, и ми вратија дека не се сигурни дали ќе има или не, и рекоа за секој случај да си ги земам на уписите со мене потребните документи за овој услов.
И јас исто пробував ама немаше, башка и до на факс бев ми кажаа немало да важи тоа оваа година иначе каков документ треба ако можеш да ми кажеш? мене ми кажаа на тел пресуда дека де разведени и за др не беше расположна да ми каже
Па сите што ги знам извадивме нови за да не ризикуваме да речат заради еден постар извод не ви се у ред документите. Извади си подобро дур имаш време, 5 работни дена се чека, таман ќе го имаш до 29ти...
Така и си мислев да си извадам јас нов извод, сигурно си е сигурно.Иначе порано ко вадев извод 1 ден после аплицирањето го зедов, нема многу чекање.Сепак фала за советот.
Јас јули чекав 5 дена работни у Ск, а сега па ептен е гужва, сите вадат наеднаш и може и појше се чека. Ама ако си од друг град може е пократка процедура.
Да прашам дали заврши пријавувањето електронски или може до 29, ми спомнаа дека пријавувањето било до 19ти?
Ве молам ако знае некој да ми кажи кога се уписите на ПМФ и кои документи се потребни? Не можам да најдам на страната