Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. ev4e

ev4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    20
    ееее сега ме замисли стварно
    инаку мислиш првата година да ја имам исчистено ?????????

2. sweety923

sweety923 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Девојкии има ли некоја на форумот што ќе се запише менаџмент и претприемништво? :)

3. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Jaс најверојатно :)

4. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    има ли некој што ќе се запишува на техничиот факултет во битола на смерот патен сообраќај?
    или пак дали некој знае што може после со тој факултет да се работи по струка :?: :?:

5. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Да исчистено треба да ја имаш прва... Еве убаво пишува на страната на економски...

Студентите запишани на еден департман може да побараат да се префрлат на друг департман. За да може да го промени департманот, студентот треба да ја има завршено првата студиска година....

Така да тоа е тоа...

6. PortmaN

PortmaN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    6
    Здраво... ме интересира дали на ист датум 16ти и 17ти и првиот уписен рок на сите факултети или...???

7. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    па да на сите државни :) а за приватните провери на нивните web страни оти не сум сигурна ;)

8. strelecF

strelecF Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    14
    ДЕВОЈКИ АЈ ВЕ МОЛАМ КАЖИТЕ МИ ДАЛИ ИМА НЕКОЈА ШТО Е НА ПОЛИЦИСКА АКАДЕМИЈА-СМЕР ФИНАНСИСКА КОНТРОЛА?
    МОЖЕ ИМАТЕ ДЕБАТИРАНО НИЗ ТЕМАВА АЛИ МНОГУ СТРАНИЦИ ИМА НЕМОЖАМ ДА ДОЧИТАМ ЗА ДА НАЈДАМ :D
    ВЕ МОЛАМ АКО ИМА НЕКОЈА НЕКА ПИШЕ ДА МИ КАЖЕ СО КОЛКУ БОДА СЕ ДВИЖИ ЗА КОФИНАНСИРАЊЕ А КОЛКУ СО ДРЖАВНА КВОТА? И ДАЛИ ДА СЕ БРКА ВРСКИ ЗА УПИС ДЕКА ВКУПНО САМО 40 ПРИМААТ :emo:

9. mkdpp

mkdpp Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Ај ке ве молам некоја да ми каже колку имаше последниот на психологија во скопје и последниот на медицина штип има уште некој ден а сеуште нзн каде ама и оваа матурава ми ги расипа сметките

10. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    ќе ми прават ли проблеми ако изводот ми е стар?
    мора ли да вадам сега нов извод :^)

11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Лани јас извадив, а дали ми требаше или не не знам. Ама знам дека сите вадеа, а и оваа година исто. Иако на страната на мојов факултет стои само извод, не пишува да не е постар од 6 месеци. Извади за секој случај, ако има шанси да ти го дадат до вторник

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Не е важно колку е стар изводот, само да е оригинален. Јас имав и нов и стар и го дадов стариот.

13. anasta

anasta Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    девојки сакам да конкурирам на отсек дефектолог на филозофски факултет, но сакав да ве прашам дали при конкурирањето може да се наведе уште една насока за ако на дефектологија не ме примат автоматски да конкурирам на пр. на политички науки?

14. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.705
    Допаѓања:
    10.143
    сакам оваа година да се запишам на финки,ама немам државна матура...а на фах нема приемен испит.денес бев во средното да прашам дали ке можам да полагам државна ама рокот за пријавуванје поминал.па сега да прашам дали би можела поинаку да се запишам?

15. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Јас ќе се запишувам оваа година на психологија но прилично сум информирана. Примаат само 20 студенти во државна квота. Во приватна пишува дека може уште 20 но секоја година примаат и до 100 студенти поради големата заинтересираност. Е сега шансите за влез зависат од успехот на сите бруцоши што ќе конкурираат оваа година, но ми кажуваа дека се запишувале доста јаки ученици.
    Еве линк (http://fzf.ukim.edu.mk/files/psi/06%20P ... mestar.pdf) од предметите кои ќе се изучуваат во прв семестар, два се задолжителни, а мислам дека 3 изборни треба да се изберат но не сум сигурна.
    А и ти планираш да се запишеш на психологија?

16. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Ај и тука да прашам.
    Оценката по практична настава се брои ли како предмет? Внесувам оцени и не знам дали да ја пишам.

17. jasmina22

jasmina22 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    луѓе здраво , јас паднав на матурата на француски ... дали некој би можел да ми помогне така што би знае што ќе се падне на тестот ?? :)

18. PetiteCherry

PetiteCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    35
    http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/vtora-shansa-za-maturantite-da-polozat-drzavna-matura

Не знам дали го гледавте ова, ама јас го гледав и се чудев. Како ова бистро девојче ги нашла прашањата за матура што се “објавени на интернет“?????? Имате слушнато/видено нешто такво да прошета низ форумиве или други места, дај да им помогнеме на тие што требаат да полагаат англиски, француски и не знам друго што.. Ако најдете нешто пишете лп :)

19. jasmina22

jasmina22 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    баш тоа го гледав моментално , не ми се верува колку брзо се снаоѓаат луѓево и вака јавно се изразуваат .. :) стварно ќе ви бидам благодарна ако ми помогнете :)

20. imi

imi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Не ми се верува и мене како успеала да ги најде пршањата па и јавно си кажува :) како така важно си се снашла :) ако најде некој нешто по француски јазик кажујте оти аман веке од ваа матура :)