Баш сега читав за тоа, но пишуваше дека матурантите од регионот се револтирани, така да не знам дали тоа важи и кај нас
^ Не може, мора државна матура за упис на државните факултети(кај некои приватни мислам дека не мора)
Некои факултети дозволуваа упис со училишна матура (тие факултети што имаат помал интерес на студенти).
Како што знам, со училишна можеш на некој приватни факултети и на Факутетите Шумарски и Земјоделски факултет. освен ако има некој измени да неможеш на шумарски и земјоделски.
Се обидов повторно да се најавам на iknow системот за да проверам дали сум ги симнала сите потребни документи за печатење, но не можам. Кликнав на полето за заборавена лозинка и досега требаше да ми стигнр мејл за нова лозинка, и сè уште нема. Може помош малку? И дали 4 документи се за печатење + уплата од 300ден?
Уплатницата може и сега да ја платиш или било кој ден до 29ти, бидејќи на 29ти при упис теба да доставиш дека имаш платено. Сликички се носат при запишување односно на 11ти септември
Јас се уште не, но дали знаеш на кој начин се плаќа? Ми рекоа дека можело и преку телефон, но не знам како оди тоа
На 144166, праќаш порака TM Ime Prezime 50 и ти стига код што го внесуваш во пријавниот лист. Праша ти на факултет дали треба или? Ја бев веќе 2 пати на факултет и срам ми е пак да идам до служба да прашам и за ова.
Ти благодарам Инаку мислам на секој факултет треба, односно тие 300 и овие 50 ден за таксена марка, засега толку, а повеќе кога ќе бидеме примени
Uplatnica od 300 denari se plake sega neli koga se zapisuvas i sto treba da se napise za cel na doznaka mislam pisuvase na uplatnicata upis za fakultet li?
Колку документи се за печатење нели се 3? Пријава, интерен пријавен лист, изјавата дека нема да ги бараш документите и уплатница со се уплатницата 4? Мислам дека тој за националност не треба.
Надомест за упис И изјава за согласност за користење на личните податоци Документите што ќе ги спуштиш од пријавата на iknow, ќе ти излезат на крај, вкупно се 4 без документот за малцинство, а ако спаѓаш во таа група и тоа треба да се испечати. Другите ти се дипломата, сведителствата, пријавата што ќе ја купиш во книжара и уплатата од 300ден и 50 ден за таксена марка
Универзитетскиот пријавен лист што е под број 1.документ може ли да се земе и да се потполни на денот на уписите на факултетот?И тогаш да се плати и таксената марка?Има ли некој што прашал и знае?И дали ќе ги има овие универзитетски пријавни листови на 29 и 30ти пред факултет?Да не треба да се отиде порано до факултетот да се земе тој пријавен лист од универзитетот?