Можеби секој факултет има различни барања за изјави... За претходни години разбрав имало различни, имало и изјава за кофинансирање некаде и слично.
Најверојатно секаде е различно. Јас сум за фармацевтски и овде немаше па се збунив. Фала во секој случај.
Дали ние треба нешто да допишуваме на интерниот пријавен лист? И дали мора и тој да се приложи со др. документи?
Univerzitetskiot list od kade mozam da go kupam i gledam zboruvate za nekoja taksena marka sto e toa i dali mi e potrebno na mene za upis na fakultet
Од книжара до факултет може да го купиш. За таксената марка не знам, јас ја платив преку порака денеска (страница поназад објаснив кој број и како), но уште кодот не го напишав на пријавниот лист, никој не е сигурен дали треба или не. Боље да е вишок нешто, отколку да фали си викам.
Не знам за ФИНКИ за точно да ти кажам, јас од книжара во Автокоманда кај Земјоделски, Шумарски факултетите што се го земав. Би требало да има до секој факултет книжари, провери си или некој ако таму ја земал во близина да ти потврди.
Ok fala a sakam da prasam sea koga ke podnesam dokumenti na 29 i koga ke znam dali sum primen i kako. I dali ke treba da se ide pak do fakultetot nesto da se sreduvaat dokumenti
На 3ти прелиминарна листа, на 6ти септември конечната ранг листа (тогаш ќе си знаеш дали си примен и во која квота ). После на 11ти има запишување, за тоа нахнадно треба да се носат документи. Ќе ти објават на страната на факултетот што и како. Глеј сеа прво уписот да го пројдеме, па ќе збориме за запишувањето. Со среќа
Дипломата на која што пишува оцени и перцентили од матурата. Пишува на нејзе диплома со црни букви, како 2 листа се споени, заедно со сведителствата нели ја даваат.
Да но на страната со потребни документи пишува дека е потебна диплома за завршено средно и сведителство....