Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. jasmina22

jasmina22 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    и ти ли ја падна матурата ? :/

2. imi

imi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    да француски :/

3. jasmina22

jasmina22 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    и сега што планираш да правиш?

4. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    Зависи на кој факултет сакаш да се запишиш...На некој можи и стар,а на некој МОРА нов...
    Распрашај си се предвреме во факултетот. ;)

5. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Ој министре, оди види си ги учениците. Матурата успешна била, да фанеш и да се траснеш од успех. :x Леле и овие ќе одат на факултет бе, леле бе. Иднината на Македонија, ој хо хо. Се изнасмеав. Господ нека ни помогне, друг никој не може. :geek:

Што тема пишуваше - Паааа, пишував... пишував, да, албански јазик... пишував. Не можам да се сетам. :rofl:

Зошто не полагаше матура во јуни - Па бев на одмор. :wasntme:

Дабл, трипл ФЕЈСПАЛМ!

На Victorya и PetiteCherry им се допаѓа ова.
  7. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Aбе што се чудеш?денеска се сакато и кораво се запишува на факултет,да почнам да кажувам какви неписмени има во мојата струка има да се фатиш за глава.Ама не се тие криви,криви се родителите што си го преценуваат своето дете и го пракаат на студии а тоа не знае името да си го напише.Матурата одкога започна пред 3 години или нешто повеке -помалку секогаш имале слаби резултати пример мајчин јазик помала оценка а изборниот поголема.Штета што не сакаат да си признаат министерството дека е се НУЛА.

На PetiteCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PetiteCherry

PetiteCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    35
    Џабе е матурава, колку луѓе зафркна. Барем реално да беше полагањето, а не некој ќе ги најде тестовите, некој ќе препише, некој ова, некој она, и пак не се гледа вистинското знаење. Париве залудно што се трошат за матура, можат да ги искористат за да си го подобрат професорскиот кадар. 6 години учев француски, 3 збора знам, англиски па да не правам муабет, да не идев на курс неписмена ќе бев.. Професориве ич не се залагаат да научиме нешто, во овие 4 години поминати средно, не добив реално знаење. Дефинитивно треба од корен да се смени, макар и построги професори, ама мора да излеземе од средно писмени!!!

9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сосема си во право.Мојата генерација се бунеше против матурата,а некои од 1 до 4 година имаа високи оценки а на матурата беа трупци а еве денес учи со мене а утре ке ја делиме истата диплома.Во средно факаат врски (дури и паметам на еден ученик татко му работеше во слаткара,секој петок им донасаа на професорите слатки и кафе а тој добиваше високи оценки а гласот не му се слушаше а додека јас учев и пак добивав мала оценка.И јас учев француски во средно ама не ја знам ни азбуката,а професорката доагаше колку да се каже и на крај си зема плата.Жално е ова што се случува по школите.Од толку професори во гимназијата само 1 имаше асален и сите го сакаа.Денеска не постои реалност,џабе ја бараме.На факултетот кај што јас учам ми предава професор кој не знае да ти одговори на просто прашање и одговорот го бара од крајот на книгата а јас се обидувам да објаснам на моите родители да се префрлам во Скопје заради таа причина.Јас давам пари за ништо.И сега,тие што и едвај зеле школска матура се мерат со мене.Утре како што напоменав ке ја има истата моја диплома а јас мора да факам врски за работа за да не ми ја зеде некој неписмен.Англиски на кој и факултет одам јас,за срека го знам перфектно,и не одев на курс но што е со останатото?Од таа матура се кораво и сакато се запиша,нека ја поништат,нека се гледа со оценките и ако немаш доволен број на поенио да одеш на приемен испит.Траги комедија :x

И каква е матурата?прашања кое и 5 годишно дете ке се снајде со нив,со заокружување и барање на одговор од текстот.Па и баба ми ке го реши тоа,и дете од пет години ке се снајде.
    Треба ако има матура секоја година да го менуваат контекстот на прашањата.
    Есејот секој може да го нашкрта,јас трескав глупости,уште што не измислив да напишам.Кој нема да знае за интернетот ако го има текстот погоре во задачата?Па и уште што викаш го наогаат и препишуваат.Мајка ми велеше да учам и и викав дека нема шанси а кога и кажав за резултатите на мене и на оние "бубалициве"сосема друга приказна беше.

10. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Сакам да ве прашам колку е точно дека треба прво електронски да се пријавиме за на факултет, а потоа вторник да доставиме документи?
    Значи да не испадни дека ширам дезинформации, прашувам дали е возможно тоа, бидејќи така прееска ми рече едно девојче, а прв пат слушам за тоа..?

11. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јас се пријавив електронски. И ми стигна меил дека сум на листата на пријавени кандидати бла бла. Документите кога ќе ги дадам само ќе ги провереле информациите и толку (тоа така сфатив).
    И после ќе сум била известена нешто за тоа дали сум примена или не и можам да се жалам по електронски пат.

12. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    како??? де ве молам објаснете ми...каде да се пријавам? што како? мора ли?

13. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    не знам дали на страната на сите факултети го има ова. не сум разгледала. а на медицински кога ке ја отвориш страната одма покажува за регистрација

14. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Можи да ми дадеш линк?

15. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
  16. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Таа електронска пријава ја има само на медицински факултет, на останатите колку што знам нема такво нешто.

17. Ljubena-18

Ljubena-18 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    На сите факултети треба да има..ја знам за на медицина на феит за на финки тие имаат сигурно..на сите мора да се пријавиш првин електронски пат па после и со документи ..:)

18. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    како бе, а зашо не сме известени...и сеа шо да праиме??кај да ја барам таа пријава?

19. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    епа отворете си на страните на факултетите на кои сакате да аплицирате и ако има електронска пријава пополнете, ако нема значи за вашиот факултет НЕМА таква пријава, оваа за медицински факултет уште пред 10 дена е објавена.

20. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    на градежен нема, јас не најдов...ке одам така, без пријава, па шо биде нека биде....