Па еве јас бев одбиена и затоа се обидував да поднесам нова пријава за вториов уписен рок ама не ми дозволува. На истиот профил се логирав и мисли дека ми е втор профил кога го внесувам матичниот број и само еден факултет избор ми дава. Рано е за пријавување за втор рок? Ти кога се логираш на страната ти стои старата пријава?
Уште не знам дали сум одбиена, но за секој случај размислувам и на тоа... Инаку ми стои старата пријава да...
Dali na denot na zapisuvanjeto 10/11 mozam da izvadam potvrda od fakulteto deka sum orimen za da podnesam istiot den za studentski dom
Фала мн А до кога можам да се запишам? Хаха ок малку бев пребрза Пишува најдолу А од каде треба да се набават документите под бр 1 Студентска легитимација и сл што се потребни за упис
Zdravo, sega sum 4ta godina i sledi matura ama se mislam dali da odberam matematika ili angliski... Vie sto mislite?
Зависи што сакаш да студираш. На техничките факултети математика матура се смета за предност и плус поени.
Не е тешко, особено ако си гимназија, многу теми ги нема од тие што ги учиме. Работата е тоа што има доста геометрија (гемоетриски фигури, тела, аналитичка геометрија) и треба решавање со формули. Но во секој случај не се тешки задачите, како што доаѓаат годиниве некако се’ полесни и полесни даваат. Можеш на matura.gov.mk да си ги разгледаш тестовите од минатите години и така полесно ќе одлучиш, секако и спрема изборот на факултетот.
Nie site 4 godini imame matematika. Ke vidam mi kazaa nekoja zbirka imalo da se kupi so zadaci za matura