Одбери Математика и зацрни си го животот... Толку ќе кажам само Деца со 5ки од кај мене у клас едвај 3ки извадија со минимум перцентили па сега ти види... ПС: Пма смер бевме
Od kade mozam da kupam indeks i studentska legitimacija. Prasav na fakultet mi kaza deka jas treba da nosam.toa ne davat od fakultet
Како така,бре? Факултетот ги дава тие,вообичаено се земаат од Студентски Прашања. Ако по ново тераат да се купи индекс,би требало од книжарница која е во склоп на факултетот.
prasav na finki vo studenska sluzba mi kazaa deka fakultetot ne gi obezbeduva indeksot i studentska legitimacija i deka treba da si nosam na denot na zapisuvanjeto
Ај некој ако знае кај има индекс и легитимација и колку кошта нека каже,јас прашав кај Зоки на битпазар ми рече дека немале и дека секогаш факултетите давале бесплатно.И до сега само просветно дело имале индекси и студентски легитимации.И незнае за оваа година.
Јас сега купив од книжара на факултет,индекс,студентска л.,пријавни листови 620 ден-Филолошки факултет.
Јас во Автокоманда кај книжарата карши факсовите тука што се купив за 450ден индекс и гратис студентска легитимација со него. И пријавните листови по 50ден, се на се 550ден ме фати.
Да прашам, се најавив на уписи.уким и сум примен на факултетот. Пробав денес да се најавам, но неможеше, прочитав дека корисничките имиња се бришат одкако ќе помине рокот на пријавување. Се океј, ама сега неможам да се најавам на iknow системот, емаилот што го оставив на upisi.ukim не постои така да како ќе ми стигне нешто од факултетот? И за студентскиот дом ми бараат ИД од ел.пријава како да ја најдам?
На булеварот Александар Македонски е, одма карши Ветеринарен факултет, баш на таа улица е. Помеѓу зградите спикано. Стигни кај Ветеринарен, прашај некој ако не можеш да се снајдеш и веднаш ќе ти помогнат.
Дали некој знае што е потребно (документи, уплатници) за запишување на ПМФ? Никаде на веб-страната не можам да најдам.
Ајде некој нека ми објасни за државната матура по англиски јазик,што како се одвива,какви прашања и задачи има и се тоа?Ме интересира и премногу ми е страв.