http://www.matura.gov.mk/documents.aspx?language=MK&page=O6dtQQpiV3o= Кај ТЕСТОВИ ОД ДРЖАВНА МАТУРА ги има сите тестови по сите предмети од минатите години.
Отвори ги тестовите на matura.gov.mk од оваа година, сменети се вежбите од претходните години така да 2019та тестовите глеј си ги. За страв нека не ти е... Јазик не се учи за неколку месеци да сме реални, но може да си ги вежбаш вежбите нели, од тој тип што ќе се, може и професори ќе ви помогнат да вежбате такви вежби... Верувај матура е тест на снаодливост, се препишува на големо, ништо од тоа што ќе се добијат оценки не се реални. Се зависи какви тестатори ќе имаш и какво школо сте, дали ќе се организираат да ви решат, недај боже да сте ко моето, не оставија без никаква помош и беше општ хаос. Маки видовме на факултет да се запишеме поради тоа што поените ни се спуштија многу од лошата организација на школото. Се сами решававме, но друго е професор да решава, а у 85% школи од Мк е така. Е баксузите у тие 15%, нека му ја мислат.
Здраво дечки, дали некој знае како оди процесот за префрлување студии во природно-математички факултет УКИМ и дали е воопшто возможно? Примена сум на двопредметните студии ама нешто ми влезе во глава па сега сакам да се префрлам на студии по биологија
Уплатнициве да запишеш зимски семестар на факултет се земаат од книжарата во склоп на факултетот или може од било која книжара? Бидејќи гледам не се исти со обичните уплатници
Втор рок: поднесување документи 13.09 и 16.09, прелиминарна 18.09, официјални 20.09, упис 23.09. Трет рок: поднесување документи 24.09, прелиминарна 25.09, официјални 27.09, упис 30.09.
Moze nekoj da mi kaze kade ima knizara blizu tehnickite fakulteti (finki) od kade sto ke mozam da kupam indeks