Не е точно. Треба индекс и потврда за редовен студент Не може, во ЈСП на лице место сликаат за нивната картичка, и наплаќаат 200 ден. чинам.
На УКИМ - медицински ги даваат на прв академски час, на другите факултети најверојатно исто така тогаш.
Na finki minatata godina gi davale na 29 i 30 oktomvri. A ako baraat indeks vo jsp e neznam najiskreno sto ke pravime
Утре почнува вториот упис од сабајлето да се регистрирам на iknow системот и во петок ќе одам во скопје да аплицирам. Бирам еден факултет со три смера? И од iknow системот кодот и лозинката да си ги помнам друго што треба да знам? На првиот рок не аплицирав па сега немам поим баш..
Zdravo,zapisana sum vonredno na logopedija,pa me interesira dali na vonrednite im sleduva slobodna avtobuska karta(vonredna od zdravstveni pricini,nevrabotena)
a indeksite na finki gi davat na 30 oktomvri sekoja godina. Dali toa znaci deka jas za cel mesec oktomvri treba da plakam vozenje so avotbus
Не им следува Без индекс и без потврда за редовен студент не можеш во никој случај да извадиш бесплатна слободна.
Znaci dali vo ovaa drzava ima nesto kako sto treba Na finki indeksi na 30 oktomvri a ucebna godina pocnuva od 1vi oktomvri sto znaci treba d aplakjam avtobusi sto ke se vozam Da ti ebam glupata organizacija
На други факултети ги даваат првиот ден. Не знам дали е точно тоа за ФИНКИ или погрешно нешто си разбрал. Ако е точно бунете се кај деканот, барајте си ги индексите.
Дали при втор упис одма може да дадат потврда за редовност штом ке испадне прелиминарната листа и да знаеш дека си примен (според поените) или треба да почекаме додека не ја објават конечната ранг листа ?? Бидејки ако чекаме тогаш ќе неможеме за во студентски да аплицираме Дали некој има искуство со ваков проблем?