Просек мислам дека се пресметува така што ги собираш сите оцени од сите години, па ги делиш со 4, ама не сум сигурна, а и не знам дали се подразбира истото под поени и просек.
Може и мене некој да ми каже? Знам дека до лани за 60 поени беше да се соберат поделат со бројот на оцени и помножи со 12 ама не сум сигурна.
Ќе ви пишува на конкурсот, лани у јули тек го објавија. Уписите беа 29ти и 30ти август. Извод знам обавезно треба. И триста глупости од ајноу шо ќе треба да ги отпечатиш.
Документи памтам свидетелства, извод и државјанство бараа, диплома од матура мислам тоа беше. Документите не се многу, парите што ќе ги дадеш се повеќе, покрај 100eur ако си државна квота за семестар уште 50eur сметај ќе ти отидат на нивните глупости од типот спортски и културни манифестации, хуманитарни цели, картички, таксени и милион други глупости.
Па чим за средно уписите беа лично... Мора да е лично и да однесеш сведителства оригинал и такви работи...
А, тоа секогаш е така, но појше формално е електронски иако мора да се направи. Прво електронски се пријавувавме во iknow да. Тоа до крај на август до ден пред уписи во живо можеше. Крај на август се пријавив ја електронски знам и на 30ти август однесов документи на факс. Ќе ви кажат после 15ти јули што како. Лани околу тој датум излезе конкурсот.
За на факултет не сум сигурна, за во студентски имаат предност. На факс имаше посебна квота за деца на бранители.
Исто и конкурсот на УКЛО излезе https://www.uklo.edu.mk/filemanager/konkursi/2020-21/KONKURS I ciklus, 2020-2021, final final.pdf Ме интересира сега значи треба да се регистрираме на iknow системот и да пополниме електронска пријава и да ја носиме на запишувањето на 27 август така? а гледам е спомнато дека ќе има претходно оценување на психо-физичките способности на педагошкиот факултет битола пријавените кандидати за студирање. Оценувањето на кандидатите е елиминаторно, што значи ова? ова е само за тој факултет или важи и за безбедност?
Уким на 31.08 и 01.09 прв рок. Прочитав дека треба да се регистрираме на Iknown ама нигде не најдов опција регистрација. Пишува дека треба да се прикачат документи во file на емаил и да се пратат. Знае ли некој како оде ова по искусен?
Не. Во студентски дом не плаќаш сместување ако поднесеш документи, а на факултет си ги плаќаш трошоците исто како и останатите.