Феминки што полагавте скоро матура, сакам да ве прашам од кој прирачник учевте. И ако може да ми кажете издавачка куќа и автори. Фала
please help ..vo delot so studiskite programi od elektronskoto prijavuvanje oti ne mozam da navedam poveke ami samo edna?
Само што се пријавив онлајн. Ама интересно, камоли да не мораше да се акам до Скопје утре. Гууд лак пипл.
Јас сега се пријавив , и ќе ги испечатам пријавните листови како што се потполнија, па утре на готово.
Девојки,јас ништо не разбрав. Постар студент сум,али оваа мојава сестра е бруцош и си мисли многу паметна. Што е работава со електронското пријавување? Јас дури сега видов. Треба сите да се пријават,и после пак да се оди за Скопје? И каква е таа пријава,посебно за секој факултет е ..? Ај ќе ве молам некоја нека биде фина.
Па ова е за сите факултети на Кирил и Методиј... ја потполнуваш пријавата и колку што видов се добиваат и готови пријави со твоите податоци. Значи во секој случај требало и електронски и секако лично да се пријавиш и да ги поднесеш документите
Но, секако сите не знаат дека има електронско пријавување, па ќе си се пријават утре или задутре лично таму. А доколку се направи некоја грешка во електронското пријавување дали таму ќе може да се преправи?
Па да,и сестра ми не знаеше и ме гледаше ко теле у шарена врата,си вика оваа дада пак почнала да се дрогира. Мала шала. Фала ви девојки сепак,баш сте љубезни,нека си се снаоѓа она сама,како па инаку се станува човек,освен ако сам не се потрудиш,а не се на тацна. Со среќа на сите матуранти сите да се запишете и да завршете без проблеми. Без учење неможете,затоа ви кажувам без проблеми.
што е всушност разликата меѓу интерен пријавен лист и универзитетски рпијавен лист??? кој од овие два ни се потребни за утре и дали ако се испечати интерниот пријавен лист треба уште некоја пријава да се пополни таму
^ И мене ме интересира тоа. А на пријавниот лист горе пишува факултет, студиска програма и број. Јас треба да го пополнам тоа? Сигурно нели? Зошто иначе нигде нема да пишува што насока сум одбрала . И како да напишам Медицински факултет - Скопје? И после насоката?
Мене во студентски прашања ми кажаа дека интерниот пријавен лист ќе ни го даваат на денот на уписите, а гледам овие на Финки што се компјуерски пополнуваат и го принтаат.. Ма којзнае, за секој факултет е различно, сите ко што слушнале така кажуваат и сега никој не знае како точно треба.. Како и да е, утре ќе дознаеме @Мартинушка, тоа утре ќе прашаш таму, не пополнувај сега за да не згрешиш
па и на економски фак некои ги испринтале пријавите и ги пополниле на нивната веб страна ги има пријавите