На другар му помагам за уписите, на предходната страна закачив слика, не му дава да ги внесе документите и се покажува како зелено.
Ако дознаеш нешто околу конкурсот те молам сподели го бидеќи за нас е поголемо оптоварување. Следам и МОН и УКИМ и се ама ко неангажирани се.
Па објавија веќе дека ќе бидат онлајн уписите со скенирање, што комплицираат цело време.. Ништо, ќе почекаме, ќе видиме како ќе биде.
Пријавувањето е со скенирање, потоа ако ве примат ќе треба да ги однесете документите, да приложите индекс со фотографија итн.
@prominent Да да, така разбрав и јас ама ете читам друго сега. За пријавата дискутиравме, ќе треба да ја имаме сите пред пријавувањето бидејќи е дел од документите за скенирање. @Kimberly11 Ќе почекаме, ќе стават веројатно опција за прикачување на документите. Јас избрзав така и за регистрација на iKnow и за документите, ништо немаше тогаш па ставија после сѐ.
Веројатно уште не е отворено за сите факултети. Една блиска другарка се запишува годинава и од неа знам.
Па тоа е сѐ мислам, плус свидетелства, извод, уверение за државјанство итн. Кога сме веќе кај овие да прашам едно глупо прашање. На еден од овие си беше внесен датумот кога ги принтав и така го испринтав, а на другите треба да се внесе датум и потпис, може било кој датум да се стави или датумот на пријавувањето да го ставам?
Ej ne znam stv ako znae nekoj da ni kaze Jas gi isprintav i sose site dokumenti i uplatnicata gi staviv vo papka ama uste gi nemam potpisano
Исто си стојат и моите во папка непотпишани. Се мислев дали да го ставам датумот кога принтав на сите па исто да биде или датумот на пријавувањето (31 август). Најверојатно и нема врска ама ајде нека каже некој што знае.
@DoubleHelix @Kimberly11 јас лани го ставив датумот на пријавување, ама и да имате друг најверојатно нема врска.
А за место да го пишеме градот од кој сме или да пишеме Скопје? Под датум на некои изјави пишува место
Другар ми сега ми пиша дека му се појавиле полињата, ама не знае дали пропуштил нешто. Кој документи треба да стојат во овие?