Uopste gi nemam skenirano utre ke vidam ne znam ni jas sto treba da stavam ako doznaes pls pisi ili nekoj drug ako znae
Од денес ја имам опцијата за прикачување и јас. Баш за истите две прашав и добив информација дека треба лично да се состават, ама потоа еден другар ми кажа дека кај него ги има.. Не ми е јасно како може истиот систем да е различен за различни студенти. Ќе си ги разменуваме меѓусебно од тие што ги имаат веројатно. Плус и мејл му пратија да го известат дека е активирана опцијата, а кај мене нема ништо, среќа сама си проверувам секој ден во случај да стават нешто ново.
Бев у банка да платам 300 денари и таа у банка ми пишала во Назив и седиште на примачот: Министерство за финансии А во цел на дознака: За студии на факултетот кај што ќе одам. И сега што да правам?? Да идам пак да уплатам? Ми е страв да не не ме примат ради таа глупост за 300 денари.
Јас пред некој ден уплаќав за уверение за на факс, и мене ми пишаа Министертво за финансии, автоматски така им се пишувало. Ако ти е транскакциската точна, не би требало да биде проблем.
Не би требало, мајка ми ми го уплаќаше тоа, и прашала дали е проблем, и вработената и рекла автоматски компјутерот така внесувал, демек парите оделе преку Министерство за финансии, ама се додека е точна трансакциската, парите си одат на факултетот. Јас го зедов уверението и им ја дадов уплатницата, не ми направија проблем никаков на факс.
Nema vrska. Btw sto ke pises kaj izjava za verodostojnost na podatoci i izjava za nekonkuriranje na drug fakultet?
Различен е затоа што под контрола е на разни факултети. Се надевам дека ќе ги пуштат наскоро, ако не да си размениме. Да, требаш да ги скенираш сведителствата и тие што си ги ископирал од iknow треба исто така да ги скенираш со потпис.
@DoubleHelix nie deka ideme na ist faks cim vcera stavile novi dokumenti sto treba da se skeniraat veruvam deka za brzo ke gi stavat i tie sto ni falat ima vreme do 31 ke se prikachat bitno.
Да да, може и да се разменат па и сами да си ги напишеме не е ништо страшно. Ќе почекам и јас уште малку, нема потреба да се брза. Кај некои ги има. Другар ми за друг факултет конкурира кај него е поразлично и ги има во документите за принтање.