Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Роузз

Роузз Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    101
    И овде кај свидетелство бр... и др јас треба да пополнувам?Ако да,што?

Прикачени фајлови:

2. Роузз

Роузз Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    101
    Последно прашање ми е ветувам :$ Зар ќе треба и мејл со документите да се праќа или само прикачување на iknow системот?

Прикачени фајлови:

3. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Да

На Роузз му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anastasija2001

Anastasija2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    16
    Дечки поради преоптовареност на iknow системот не можам да се најавам од 10 јули од кога и ми е пуштена пријавата електронска за на факултет, инаку јас сум бруцош годинава се запишувам. Поради тоа не можам да го испринтам никако интерниот пријавен лист. Дали има некоја девојка на форумов што годинава се запишува на протетика во Скопје, па да ми го прати тука па да го испринтам и да го потполнам рачно?
    Инаку повеќе пати се обратив до техничка поддршка на факултетот и ми викаат смени го пасвордот,и го сменав веќе 4 пати. Помош?

5. lttlbtch

lttlbtch Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    36
    Леле од телефон сум немам лаптоп со мене ако не се снајдеш пиши ми ќе се потрудам да ти ги пратам во pdf

6. lttlbtch

lttlbtch Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    36
    Еве гии се снајдовв

Прикачени фајлови:

На злоба и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.241
    Уживај :) ги искуцав идентично не би требало да има проблем. Благодарам

На lttlbtch му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Роузз

Роузз Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    101
    Мене ми кажаа дека треба да се купи.

На Mxrx му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mell45

Mell45 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    53
    Уписи 2020

Имам некои прашања за електронското пријавување.
    1.Во конкурсот за потребни документи најпрво што пишува дека треба да се прикачи е Образец А1. Кај мене не гледам ниту за да го испечатам ниту да го прикачам скениран... Порано го купувале но сега не знам...
    2.Читав на форумов. Требало и наш потпис на испечатените документи па пак да ги скенираме. А датум 31ви ќе пишуваме или...?
    3.Да ги праќаме порано или на 31ви. Бидејќи на конкурсот колку што разбрав треба на 31ви комплетното пријавување со сите документи. Па ќе имало прелиминирана листа дали сме примени, и има датуми за "официјалното запишување каде треба оригинални документи.И од еден факултет ни препорачаа да сме ги завереле копиите бидејќи остануваат оригиналот на факултет.
    4.За во врска со тоа "Точност на скенирани документи" и "неконкурирање на друг универзитет" треба сами да ги пишуваме илии допрва ќе се појават на системот. Бидејќи мене документите за печатење ми излегоа многу подоцна,и тоа само 4. Па потоа отворив тикет за iknow системот и ми го средија проблемот па ги добив и универзитетскиот лист и уплатницата...
    5. А и вчера ја сменив насоката па пак ја пратив другата бидејќи смеело да ја смениме. Нема да е проблем нели...

10. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.980
    Оваа електронската пријава што е на последното поле кликнав прати со податоците а документи не прикачив. Ништо не разбирам треба да се прати без документи или како.

11. Mell45

Mell45 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    53
    Па јас кога ја испратив системот за прикачување на скенирани документи не беше активен. И притиснав на "Прати". Сега кога ја сменив пак ја пратив без документи бидејќи кога ја праќаш на екран пишува дека пријавата ќе ја разгледа комисијата... Ако не ја пратиш како ќе ја разгледа.
    Оваа година со уписиве е хаос. Се обидувам да се снајдам но сепак ништо не разбирам....

12. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    3.619
    На другар му помагам со уписите зошто ни он не знае како е баш процедурата, а општо многу конфузна беше и пред корона сега па беља работа е.

1. А1 Образец не се копира, тој се купува во книжара. Прв пат слушам дека можел да се копира, може грешам, на другар ми не му се појавил таква опција го купи.
    2. Да, треба да ги ископираш, да ги пополниш и да ги скенираш. Не се знае дали рокот е 31ви, факултетите ништо не кажале.
    3. Документите прикачи ги што можно поскоро, не чекај до 31ви! Потребните датуми можеш да ги видиш во pdf документот за конкурдот.
    4. @lttlbtch ги прикачи на 832 страна се.
    5. Не би требало да е проблем.

Многу е потешко да се запишеш зошто не знаеш дали ги имаш сите документи, па од студентски нешто мењаваат во системот. Катастрофа!

На Glowy, Barca-Gril, lttlbtch и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. DoubleHelix

DoubleHelix Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    53
    Да се надоврзам, да прашам нешто околу тој А1 образец. Разбрав дека треба да се купи, ама немам можност да го прикачам скениран, а постојано прават измени, не знам сега дали треба или не. Не сум од Скопје, ќе треба или да одам до Скопје за да купам или да ми прати некој, да не се малтретирам ако не треба. Си реков да почекам додека да го средат системот ама не знам..

На lite. и Mell45 им се допаѓа ова.
  14. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.980
    Извод од матична книга на родените мора да е нов и не постар од 6 месеци , некои ми викаат да а на страната на факултетот пишува независно колку е стар

15. Boxty123

Boxty123 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    i mene ova ne mi e jasno, kade e toj broj na svidetelstvo i za site 4 li e istiot.

Dopolnitelno prasanje, dali ako sum apliciral vo stranstvo(slovenija) nemam pravo da apliciram na ukim? Ima izjava za nekonkuriranje na drug univerzitet sto mora da se potpise.

Последна измена: 12 август 2020
  16. lttlbtch

lttlbtch Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    36
    Образец А1 е исто со универзитетски пријавен лист и како што знам треба да се купи од книжара. Јас за секој случај го купив и пополнив и плус од електронското пријавување на iknow ја испечатив универзитетската пријава, ставив датум и ја потпишав, па на еден pdf документ ги ставив двете и ги прикачив на iknow и ги пратив на mail. Никој не знае точно дали мора да се купи или само таа онлајн што е да се потпише, вака е сигурно океј зашто ги имаат и двете.

На Glowy и DoubleHelix им се допаѓа ова.
  17. lttlbtch

lttlbtch Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    36
    Тоа е на секое свидетелство горе десно, јас не го пополнив на пријавниот лист, лани другарче не го пополнил и ништо не му кажале.

А за Словенија не смее да се конкурира и тука и таму.

18. Mell45

Mell45 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    53
    А каде ги наоѓате еmail од факултетите. И кога да ги пратиме на email. Бидејќи знам дека треба на 31ви а не порано...

На lite. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lite.

lite. Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    164
    Значи сега за тој А1 образец ние шо не сме од СК треба да одиме сега до СК да го купиме и да го прикачиме скениран?

На Mxrx му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mell45

Mell45 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    53
    Па изгледа дека мораме...