И јас ќе се запишувам на ПМФ. Не дека имам повеќе информации од тебе, но ќе се обидам да објаснам. Образец А1 се пополнува со помош на универзитетски пријавен лист, и јас го прикачив заедно со него. А овде што пишува дека се носат на денот на уписите се мисли на уписите откако ќе објават конечна ранг листа дека сме веќе примени. Еве на конкурсов пишува дека на 31ви е пријавувањето...
Na 31 oni ke zemat da ni gi razgleduvaat dokumentite skenirani i prijavite ili tamu treba za nosime dokumenti?
Не не, ќе се оди покасно, мислам на 10.9 и 11.9 ама не на 31.8/1.9. Тоа ќе биде само за тие што се примени, а на 31.8/1.9 се општо сите
Ни јас не сум ми купи еден другар што студира Скопје. Ако имаш некој што студира Скопје нека ти купи.
На 31ви не оди никој бидејќи ако одиме сите ќе има многу гужва. А е-пријавата е за да се избегнат гужвите. Кога ќе бидеме примени тогаш ги носиме оригиналните документи.
Размислував. Што ако не ме примат? Ќе можам да се запишам на друг факултет? Ќе одам на аналитичка биохемија, ми велат немало многу студенти таму. Но сепак се плашам...
Пишува пријавување на кандидатите, па ќе има прелиминирана ранг листа, па конечна ранг листа, и најпосле запишување на кандидатите.
На институт за биологија слушмав дрка имало најголем интерес за биохемија и физиологија. За нутриционизам незнам но општо за ПМФ велат дека малку се запишувале. Па досега не сум запознала некој што не го примиле на факултет, барам утеха во тоа...
Само незнам што ќе биде со наставата. Ајде предавањата нека се онлајн но лабораториски вежби неможе онлајн. Живеам далеку од Скопје и ќе треба таму да престојувам само за вежбите. Немам идеја како ќе го изведат ова...
Sto e ova sekoj den nesto novo izmisluvaat, ako treba da se odi na 31vi zosto togas gi skenirame dokumentite i decava so sme od drugi gradovi odevme za toj A1 obrazec do Skopje, malku nema logika vo ova sto go pravat.. Ima li nekade tocna informacija deka treba na 31vi da se odnesat licno site dokumenti?