На 12-13 август ми стина меил од УКИМ каде објаснуваше како да се пријавиме, и таму пишуваше дека треба да ги испратиме документите по меил ама немаше конкретен датум кога. Затоа мислам дека можеме да ги испратиме кога сакаме ама до 31 имаме рок
Inaku okolu dilemite so a1 obeazecot i univerzitetskiot prijaven list. Univerzitetskiot prijaven list se prikacuva na iknow, dodeka a1 obrazecot e potreben koga ke isprakjate dokumenti na mail. Znaci a1 ne vi trreba za iknow, no sepak trreba da go kupite za da go ispratite na mail.
Гледам на предходните страни се зборува нешто за документите па да ви помогнам 1. Носењето документи на УКИМ ќе биде на 10 и 11 септември при уписот (ова сега на 31 и 1 е пријавување а упис е откако ќе сте примени). Што значи ако пишува да се носат документи се мисли откако ќе сте примени. 2. А1 образецот секако мора да се купи и да се прикачи на ајноу и мејл а потоа и физички да се однесе (можеби). Значи ако не сте сигурни прикачете и а1 образец и универзитетски пријавен лист во едното поле и секако нема да згрешите. Вака со дилеми , еден вика А1 образец не треба , втор вика треба само физички да се однесе , трет вика и да се прикачи и да се прати по мејл , четврт само по мејл. Џабе прашуваме тука кога 100 различни мислења ќе прочитаме.
Точно. Но сепак има некои деца што не се од Скопје, вклучувајки ме и мене, па ако не е морално да се праќа образец а1 зошто да одиме до Скопје само по еден лист
Знам но најверојатно се мисли на денот кога ќе се запишуваат примените студенти , нема смисла да се праќа онлајн пријава со прикачени документи , да се праќа мејл и плус да се носат документите... што знам можеби и треба. Најубаво да се праша во студентски прашања.
Здраво почитувани пријатели. Ве посакувам успех и среќа. Ако некој може да ме пбјасни ова—- Сега , кога прелиминарните листови ќе излегуваат. ако имаме проблеми со документација или некој друг проблем, дали е прикажано таму? На пример , во прелиминарната ранг листа имаш 100 поени. Но во конечната ранг листа не си примен бидејќи имаше некој проблем со документацијата или некој друг проблем. Дали може да се случи некој вак случај ? Со почит!
Според мене по некоја логика не би требало на 31 да ги носите, бидејќи нели тогаш ги праќате скенирани. Пологично ми е откако ќе видите дали сте примени да ги носите..