Списоци од уписитеееееееееееее!! http://www.fakulteti.mk/upisi/rezul...if¬if_t=open_graph_comment#f2c6f737f2400ee
Девојки,не се збунувајте,не се ова списоците на примени,ова се списоците на поени само,од матурата и свидетелствата.
Дали знае некој дали ќе има втор уписен на фолозофски факулет во скопје отсек психологија? Бидејќи гледам дека има 163 пријавени, можно е да се потполнети сите места?
Сакам да ве прашам дали може да се уплати ратата за на факултет од друго место, да не се плаќа таму директно, за другите трошоци веќе знам, сега ќе одам да ги уплатам за да не чекам утре во Скопје многу... ?????
Дали некој знае кој се документи треба да ги носиме за уписов сега на 31 за на Филозофски факултет и на која жиро сметка да уплатиме..Барав на страната од Филозофски ама ништо не најдов
Документи нема, само слики и уплатници,а за жиро сметките провери да не каде се објавени резултатите, подолу може да има потребни документи. А има и пријава ама таа исто како на запишувањето се купува на факултетот.
А кога се уплаќа првата рата на жиро сметка сумата треба да е во денари или во евра? Јас треба да уплатам 100 евра па не знам како да пишам, дали 6100 или..?
Можеш да уплатиш било каде, нема врска тоа. Било која пошта,банка. Само мислам попаметно ти е во пошта помала провизија земаат. И девојки носете си лични карти, гледам никој не спомнал. Може си подразбирате тоа, ама да ве потсетам за секој случај
^ да, во денари види го курсот на еврото и помножи си, па и можиш 10 20 денари повеќе да уплатиш, да не испадне некое недоразбирање,чисто да знаеш дека нема да те вратат за некоја мизерна цена ,јас сега ги уплатив сите уплатници сосе ратата 9 500
Нели за уписиве на факс треба да носиме слики. Од тие што треба две да однесам имам само една во боја другите ми се црно-бели. Може ли една таква една таква да им однесам? Пошто од тие слики две такви слики во боја да извадам било 300 ден. другар ми кажа . А на овие другите па што ќе им правам ако вадам сега нови слики
Јас гледам на Конкурсот дека се потребни: - три фотографии (2 од 6х9; 1 од 4х5); Мој совет би ти било да си скенираш такви фотографии (големина и во боја) како што си пишува во Конкурсот на чијшто факултет си запишана.
^ Да, знам дека три требаат, ама ги посочив тие двете поголемите, а мала имам во боја. А за боја ништо не пишува на конкурсот. Ај ќе видам што ќе правам во среда. Прво ќе прашам таму на факсот, па ако мора во боја ќе извадам и онака фото студиото е на 7-8 минути од факсот Фала ти
Мајка ми па гледаше во Конкурсот, и јас извадив две од 3.5 х 4.5 и една од 2х3. А кога отидов и во студиово да се сликам, фотографот веднаш знаеше какви да ми даде. Денеска развил еден куп такви слики. На една другарка во Штип и барале фотографија со тие димензии како на Ракчево, гледајте убаво на кој универзитет какви бараат.
Мене ми требаат ко на Ракчето димензиите и прееска земав да ги мерам со лењир . А стварно не се сегде исти димензии :geek: