И мене не ми беше јасно тоа, затоа го испратив интерниот пријавен лист и универзитетската пријава што се симнува од iknow
Btw Слободни се 10.000+ места на УКИМ а бројот на пријавите е поголем од 80.000+. Дали бројот означува која по ред е пријава или? Бидејќи тоа се многу пријави а многуу малку слободни места...
Ако мислиш за бројчињата на пријавите од горната страна, нема врска до колку сакаат нека бидат. Тие си стојат таму за да се знае дека пријавата е купена и оригинална.
Btw Слободни се 10.000+ места на УКИМ а бројот на пријавите е поголем од 80.000+. Дали бројот означува која по ред е пријава или? Бидејќи тоа се многу пријави а многуу малку слободни места. За електронската пријава зборувам
Кај редовен/вонреден студент треба да се заокружи? И најдолу кај датум треба 31 или и друг јас пишав 28 на другите пријави. Исто и кај факултет да пишам само факултетот или и смерот.?
Мислам дека овие броеви се од како постои iknow, значи сите години од негово постоење се пријавиле 80 000 студенти
Ова е пријавата за запишување (образец А1)? Од каде ја купи? И дали мора да се купи сега, да се скенира и да се прати по mail за пријавувањето на 31 и 1?
Се купува од книжарите на факултетите. Иста е за цел УКИМ, без разлика на кој факултет се пријавуваш. И да, мора да се купи и да се скенира за пријавувањето
Ти благодарам А во врска со точката број 2 за пријавувањето каде што пишува електронска пријава тоа значи самата електронска пријава што ќе ја испратиме или треба некако да се зачува и да се прати (како слики на пример)? *на некои места пишува дека треба истите документи од таму (електронската пријава) што ќе ги прикачиме, а во точките за потребни документи за пријавување после се набројуваат повторно