Друштово... Дали има некој од вас што сега ќе се запишува на педагошки факултет или има некој со студира таму ми треба за да го прашам нешто.
Jas ne, no na konkursot za site drzavni fakulteti vo zemjava nezavisno UGD UKIM UKLO, prijavuvanjeto trae do 31vi i 1vi. Poznavam deca so uste se nemaat prijaveno a oni veke imaat rezultati objaveno, zatoa prasav
Лани на 30ти август поднесов документи, а на 5ти септември дознав дека ме примиле т.е тогаш шернаа официјална листа на примени на веб страната на факсот. Имаше и преелиминарни од сите шо поднеле документи 2-3 дена пред тоа ама бевме премногу и се беше измешано, ја чекав официјалната. Околу 1 недела некаде значи отприлика.
Aplicirav na DUT Tetovo za smer biohemija,posakajte mi sreka da me primat.mnogu sum vozbudena oti reshiv na stari godini da studiram
Тоа е листа со резултати од успех од средно образование на сите пријавени кандидати. После неа излегува конечна ранг листа на која се знае точно кој е примен.
Дечки, блиска другарка што се запишува годинава има проблеми со прикачувањето на документите на Iknow т. е. некои документи не можела да ги прикачи, а со некои немала проблем. Дали знаете можеби што треба да се направи?
Istoto mi se desi i mene ako e dokumentot pogolem od 2 ne znam kako se vika toa ne se razbiram bas mnogu ,toa e toa brojce sto se pojavuva koga ke go simnes dokumentot kolkav e. I majka mi mi go smali za da bide pomal dokumentot. Kasha popara ti objasniv poso ne znam kako ama probav
Да да, јасно ми е... но таа ги сликала документите со мобилен и таа е големината на сликата, сега не знае како се смалуваат, но веројатно ќе се снајде. Фала ти