Да. Универзитетска пријава (од интернет) и а1 се прикачуваат заедно, а за интерниот пријавен лист има посебно поле.
Потпишуваш изјава дека не конкурираш на други факултети. Ако ти е за странство е друго, зависи дали би се впуштила во ризик, до лани сите конкурираа и овде и таму, па во зависност дали се примени одлучуваа каде.
дечки сакам да се отпишам од факс и да се запишам на друг али документиве ми се на стариов, сега ради коронава знаете дали можам да ги земам или некој друг начин има електронски?треба да внесам нели детални инфо за свидетелствата и оцените од матура али мормално не ги знам на памет ..
Јас се отпишав пред 2 месеци и сега се запишав на друг. Можеш да одеш кај стариот факултет да си ги земеш документите, но пред тоа треба да напишеш молба и да кажеш зошто се отпишуваш и да платиш 1000 денари на сметката на факултетот
Иначе вие што ќе се запишувате на ПМФ не мора да одите физички до таму, не знам само за другите факултети.
Prasav na mail na univerzitetot vo ljubljana dali mozam da dobijam odgovor dali sum primen do krajot na meaecov, a mi odgovorija deka do 4 septemvri najkasno ke ispratat pismo po posta, sto najverojatno ke stigne suri po nekolku nedeli, a jas mora da znam pred da se zapisam ovde. Zarem neka nacin da se doznae poskoro elektronski, mora da se ceka pismo?
На никој факултет нема објавено дека треба да се оди таму на 31ви, ова сигурно важи и за сите факултети или?
Дури сега забележав дека не сум го прикачила документот за национална припадност а на сведителствата не ми пишува никаде. Би било проблем ако ја прикачам одново?