Zdravo sakam da prasam... Vtoriot ciklus za prijavuvanje na ugd pocnuva na 14 i 15 septemvri, ne mi e jasno dali i pred tie datumi moze da se zapiseme online a na tie datumi da gi odnesam dokumentite?
http://medf.ukim.edu.mk/wp-content/...о-образование-Прв-уписен-рок-2020-21-0309.pdf Еве од медицински листата
Повеќе имаше лани, изгледа годинава затоа што немаше матура, па ризикот дека со неколку 4ки може и нема да си примен, си го направи своето. Сепак премногу има со 100 како што видов, над 200.
Леле луѓе ќе прснам не знам шо да правам , нит навеле кај да се поднесе приговор нит ништо никој не се јавува по телефоните ќе ги заколам начисто.
Оваа година и мала генерација се. Нашата е најголема зошто многу ко мене што сме 2001ва и фактички сме помали сме упишани со овие 2000та. Ние бевме голема генерација, тогаш се воведе деветолетка па глеале кој можат да упишат од 2001ва да не учи 9години. У мое средно мојот клас беше 34 души, тие после нас генерација само 14-15. Таква генерација се.
И тоа, имаше дека 2000 матуранти помалку од лани биле. како причини беа наведени ова што го пиша, како и конфликтот во 2001 со што наталитетот бил намален.
Е, да и тоа плус. Годинава многу полесно е за уписи, нема ни голема конкуренција, а и ако си бил цело време 5.00 немаш гајле, лани живци ни отидоа со матурана. Каква среќа имате оваа генерација, дури криво ми е шо не се упишувам редовно и ја годинава со вас. Ај вака и на полагања сега среќно нека ми е со вас. Шала на страна, глупо е шо има толку со 100 бода и една две 4ки може да те зезнат, дур лани школските 4ки не спуштаа нешо многу, матурските правеа проблем. Мора да има нешто зезнато.