Колку што се сеќавам овие не се официјални листи, не се нели рангирани, сите ги пишува. Знам лани броев колку има со повеќе поени од мене, па така рачунав дали сум примена, односно дали сум во државна квота.
За економски влези си на страната на уписи каде што праќаше документи и кај рангирање со зелено треба да ти пишува дали си примена и која квота.
Значи луѓе, на секој факс има датуми за преелиминарни и официјални. Не се официјални, само ќе ве пишува и со поените. Почекајте си, за неколку дена ќе се официјалните.
Чим имаш 100 примена си, ама не сите на таа листа се примени. Всушност, ги пишува сите пријавени, и не се рангирани, се е мешано. На официјалната веќе ќе пишува кои се примени, и ќе бидете рангираани според поените.
Јас кај шо аплицирав мислам дека 15 сме од вкупно 25 сл. места. Тоа значи дека сме сите во државна квота?
исто така и кај мене вкупно треба да примат 40 студенти на оваа листа сме 25 само дали значи тоа дека сме примени ние ?
Ааа, јас те сфатив дека вкупно примаат толку. Епа би требало да сте во државна, си влегувате во квотата.