Кај мене конкурирале само 30 а 40 се државна а 20 приватна. Плус јас имам 100 поени. Би требало да сум примена во државна
@darlingdragon Нека не те чуди. Веќе неколку години нема многу интерес за фармација. Сепак со среќа, убава струка си одбрала!
Кога можам да сменам смер? Иначе тие што сте на Економски видете си на iknow ја таму видов. Дали може уште одма или? И што треба да направам?
Па мене ме стаиле на третиот што го рангирав.. Ама јас не штиклирав дека сакам да сум во приватна квота и ме стаиле пак на државна Сакам на финансиски менаџмент да идам
Што кога има повеќе кандидати со ист број на поени? Пример се пополнуваат местата за во државна но остануваат уште кандидати со ист број на поени како последниот примен во државна, во која квота се рангираат тие?
Не знам но мислам дека прочитав дека доколку има таков случај ако се до 5 кандидати факултетот ќе ги прими а ако се повеќе ќе се рангираат од награди/натпревари но не знам дали ова значи за квотата или општо за примање на кандидатите
Претпоставувам дека те ставиле на третата опција/избор поради тоа шо државната квота од првите две опции била пополнета, а ти не си штиклирала согласност за приватна квота.