Денес ги платив уплатниците ама кај "цел на дознака" не напишав точно како што треба, пр.требало ИКСА на УКИМ,... а јас напишав само ИКСА. Мислите дека нема да ми ги примат? А толкуу многу пари платив , уште и да не ми ги примат...
Нема врска, и мене баш нешто ми беше згрешено со тоа конкретно, ако ти е жиро сметката точна, нема врска, таму ќе си им стигнат парите, не се секирај
mislam deka mozes i da se zapises na nekoj druga studiska programa pa da se prefrlis posle 1 semestar ama da ne te lazam , drugarka imase takov plan taka da verojatno ima mozznost za toa
Дали знае некој да ме оправи сега за образецот за запишување семестар , го купив ии сега треба цел да се потполни и предметите како би знаеле кои ни се , фонд на часови и име и презиме на наставник ке објават онлајн листа за тие информации или ?
Другарка имаше поднесено доколку не биде прифатена на психологија како втор и трет избор да бидат археологија и педагогија , е сега нејзе ја ставиле во археологија но она сака на педагогија да учи , ке знае ли некој да ми каже како ке може она да се префрли на педагогија дали на вториот упис илии ке може да отиде до факултет и да им побара да ја преместат до 10ти ? фала ви многу однапред
Некогаш пишува на официјалните веб страници, а некогаш директно на студентски кажуваат, пример за прв семестар ќе платиш, па за втор и трет нема, зависи од факултетот и годината како ќе одлучат. Да, на секој факултет треба. На веб-страницата на секој факултет пишува, ќе ги пронајдете програмите и ќе е објаснето за секој предмет посебно. Ако нешто не можете да се снајдете кажете факултет и смер или пишете ми порака, ќе ви помогнам.
Значи веројатно е да одиме на студентски, да ни кажат што треба па да трчаме по банки за да уплатиме и пак да се вратиме за да ги поднесиме?
А каде да најдеме за код на предмет и кој професор го предава, затоа што на страната на факултетот не најдов?
Одиш на страницата на ФИНКИ, потпа уписи, додипломски, го отвораш соодветниот смер, на секој предмет од прв семестар кликаш, имаш код и фонд на часови, па најдолу еден pdf документ, кликаш на него и имаш се што те интересира. Spoiler https://finki.ukim.mk/sites/default/files/biznis_i_menadzhment.pdf
Можете и да пишете мејл или да ѕвоните на телефон и да прашате, па да ви кажат. Најдобрите десет од целиот факултет, не од секој смер посебно, туку од сите заедно. Прашајте може годинава тоа да не важи, зашто има повеќе од 10 100ки, искрено се' е можно.