Decki vo obrazecov kaj sto treba da zapiseme zadolzitelni predmeti ima mesto za 6 predmeti, nie opsta medicina prv semestar imame 8, koi se izbornite, oti nekade procitav deka site bile zadolzitelni?? I kade mozam da najdam ime i prezime na profesorite koi kje gi predavaat predmetite?
Сите се задолжителни, но таков е образецот, така што или ги стеснуваме кога ги пишуваме, или во изборниот дел ги пишуваш, не ги примеруваат многу. На следниов линк http://medf.ukim.edu.mk/?page_id=2209 кога ќе кликнеш на секој предмет има информации кои ти требаат со цел да го пополниш образецот.
Здраво јас се запишав на шпански јазик и книжевност преведувачка насока и ме интересира доколку некој студира на оваа насока да ми каже дали се учи само шпански или и друг јазик бидејќи јас сакав да студирам и англиски исто
Што е работата со iknow? Мора сите да се најавиме и кога да го направиме тоа? Може некој да ми објасни зошто јас се немам најавено а вчера завршив работа на факултет и сега само чекам 1ви октомври
Некој од вас што веќе студира да ни каже сега одкако се запишавме што не очекува додека да тргнеме на факултет
Може втор, дури и трет по твој изборно, нормално! Може уште не ви се пуштени акаунтите, почекај до 1ви па види со стидентски. Стварно не се нервирај ако не ти работи, ова ти е најмал проблем! Па обично на 1ви се одржува првиот академски час каде што цела генерација ќе се собереме и деканот ќе ни дрнда некој глупости. На нас на ПМФ химната ни ја пуштаат, не знам за другите факсови. Ќе завршеше тоа и ќе си отидевме до нашите институти.
Професориве станаа, па и ние со нив. После спомна деканот нешто за распореди дека требало да добиеме распоред ние се чудиме и се гледаме.