Зошто немам акаунт на iknow системот, или треба јас да си направам? Пратив документи од друг маил и им кажав таму дека тој не го користам повеќе и го напишав новиот.. Притиснав на тоа заборави ја лозинката и џабе.. хелп
Само што пробав тоа со заборавена лозинка и не знам зошто ама мене ништо не ми стигна на мејл, двапати пробав и еве сега не ме најавува ни на уписи iknow, што е проблемот?
Годинава запишав вонредни студии на правен, и сум вработен на полно работно време. Ме интересира како се полагаат испитите како вонреден студент. Дали би полагал во исти термин како и редовните студенти, и дали професорите прават исклучок ради работното време на студентот ?
Nie redovnite koga polagavme ispit imase i vonredni sto polaga zaedno so nas.I mu kazuvaa na profesorot deka se na rabota i imaa prednost tie.Tie sto se vonredni neka kazat znaat podobro.
Па искористи го мејлот со кој си се пријавила, туѓиот, остај ти што им напиша друг мејл во образците...
Здраво , да ве прашам нешто , ние што сме на УКЛО кога се запишувавме од факултетот ни дадоа ливчиња и на нив пишуваше емааил адреса (наше име и презиме) и пасворд , е сега мене ми стигна емаил дека ми е направена рмаил адреса и дрка треба да го напишам пасвордот и кога го напишав тој што ми го дадоа пишуваше дека е многу слаб дека треба појак пасворд и јас напишав друг( со тој што ми го дадоа нрможев да се најавам) . Исто така пишува дека имам само 48 часа да го сменам , птобав да го сменам , да го напишам тој што мо го дадоа но пак не можеше. Дали ќе има нркаков проблем дека не е тој пасворд дека е друг ? Се надевам дека добро објаснив.
Денес полагав со вонреден студент. Си полагаш во исто време со редовниот студент и исти ви е испитот. Исклучок има само што не треба да полагаш колоквиум туку директно на испит.
Некој ако сака да ми објасне за колоквиумите како оди, знам дека е на пола материјал, но кога обично почнуваат колуквиумските, и што ако првиот си го положил, а вториот не...и нешто друго што мислите дека би било корисно да се знае.
Првиот колоквиум некаде ноември, вториот некаде декември мислам. Испити некаде крај на јануари, почеток на февруари. Нека ме исправи некој ако сум грешка.
На медицински е крај на октомври ноември декември и испити во јануари , секако ако има помалце материјал може и во ноември да почнува.
Колоквиум е пола материјал. Испит е целиот материјал. Ако паднеш еден колоквиум, одиш на испит. Начин на полагање и датумите зависат од факултетот и предметот/професорот.