Здраво девојки! Ве молам ако може да ми кажете дали мора задолжително да го земам индекот на 1 октомври(ние што сме прва година на филозофски) или можам било кога. Инаку се регистрирав на уким сервисот со ново корисничко име и лозинка но не ми дава пристап до тоа за обуката што е апликацијата microsoft за online па ми кажаа дека на денот на обуката ќе можам да се најавам но незнам дали е точно ова бидејќи сега не ми дава. И што е со iknow системот за ние што сме прва? Поззз
Може уште не ти е направен профилот. Јас влегов во првите уписи, откога ја објавија конечната ранг листа, по 5-6 дена ми беше активиран профилот.
Индексите ке се зимаат на 1ви кога ќе отидеме таму, а за обуката и јас неможам да се најавам ама за нас од 1 година сме на 02.10 и затоа не се грижам бидејќи можеби уште не сме поврзани сите од таму со сметките (има таква забелешка на документот со термини)
Сега видов на страницата пишува дека ако неможеш да дојдеш на 1ви можеш да го земеш индексот од 02.10 кај координаторите на институтите, значи нема проблем
Dali nekoj drug aplicira za tret upisen rok? Dali i kaj vas na upisi.ukim.mk vi ja nema opcijata za da prikacite dokumenti na posledniot cekor? A za vas sto vekje ste aplicirale.... Dali taa opcija Attach files vi ja davase na denot na upisite? VE MOLAM KOJ ZNAE DA MI ODGOVORI OCAJNA SUM VEKE SO DENOVI OD NIKOJ ODGOVOR NE DOBIV
Јас аплицирав во првиот круг, тогаш можеше да се прикачат документите едно десетина дена предходно. Најубаво прати си ги документите на меил и види утре како ќе биде за на iknow дали ќе ја оправат страната
Не знам како ќе биде оваа година. Лани кај нас траеше, мислам дека повеќе од 1 час, со оглед на тоа што бевме преку 300 студенти.
Дали може индексот да се земе било кога кај координаторите и зошто ние од прва година неможеме да се пријавиме со новото корисничко име и лозинка на тоа MC Teams. Пробувам веќе некое време а на втори ќе имаме обука. Исто и на iknow неможам.. Ве молам за одговор